2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Eb-sorsolás: Portugáliával egy csoportban Magyarország

2015. december 12., szombat 21:09, frissítve: hétfő 15:43

Cristiano Ronaldo ellen bizonyíthat Kleinheisler László. Portugália az első kalapból, Ausztria a másodikból, Izland pedig a negyedikből került Magyarországgal egy csoportba, ez a három ország biztosan ellenfele lesz a labdarúgó-válogatottnak a jövő évi Eb-n. A szövetségi kapitány örül a sorsolásnak: Bernd Storck szerint a magyaroknak nincs veszítenivalójuk az F csoportban. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt mondta: a csoport lehetett volna könnyebb, de nehezebb is.

Egymás után érkeztek a jövő évi Európa-bajnokság sorsolására a résztvevők a párizsi kongresszusi palotába, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke nem volt köztük, a nemzetközi Sportdöntőbíróság helybenhagyta a korrupcióba keveredett Michel Platini eltiltását a futballtól.

A kontinenstornán 2016-ban szerepel először huszonnégy csapat, az újoncok között léphet majd pályára Albánia is Wales válogatottja.

A hat csoportból Magyarország az utolsóba, az F jelűbe került Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával. Az első meccset június 14-én játsszák a magyarok az osztrákok ellen. Legnehezebbnek a D csoport látszik, ahol a címvédő spanyolok ellenfelei a horvátok, a csehek és a törökök lesznek.

„Kétségtelen, hogy lehet ezt gyógycsoportnak is mondani, de nem hinném, hogy mi innen bármelyik ellenfelet is alábecsülhetnénk” – fogalmazott a Népszabadság rovatvezetője. Hegyi Iván megjegyezte, hogy az osztrákokat a magyar válogatott a múltban valóban sokszor legyőzte, de Ausztriát most a második kalapból húzták ki, Magyarországot pedig a harmadikból. „Ausztria tíz selejtezőjéből kilencet megnyert. Egy döntetlent játszott egy olyan csoportban, ahol Oroszország, Svédország és Montenegró is volt. Tehát csoportelső volt 28 ponttal, ez az európai futball szenzációja” – emlékeztetett Hegyi Iván.

A németek az ukránokat, a spanyolok a horvátokat, a belgák pedig az olaszokat kapták meg a második kalapból. Az Eb nyitómeccsét a házigazda franciák a románokkal játsszák június 10-én. A döntőt egy hónappal később, július 10-én rendezik a Párizshoz közeli Stade de France-ban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!