2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Eb-felkészülés: összecsapnak Európa gigászai

2016. március 29., kedd 19:33, frissítve: kedd 20:14

Európa-szerte felkészülési mérkőzéseket rendeznek ma este. Franciaország–Oroszország és Németország–Olaszország összecsapás is lesz, de ma pótolják a múlt heti brüsszeli terrortámadás miatt elmaradt Belgium–Portugália mérkőzést is.

A következő Eb, valamint vb házigazdái feszülnek egymásnak ma Párizsban. A házigazda franciák először játszanak a Stade de France-ban a tavaly novemberi párizsi merényletek óta.

„Ez a mi stadionunk. Senki nem fogja elfelejteni, ami tavaly novemberben itt történt. De a pozitív dolgokra kell hogy koncentráljunk. Reméljük, hogy soha nem történik hasonló” – mondta Didier Deschamps, a francia kapitány.

A világbajnoki címvédő németek, valamint a legutóbbi Eb-n ezüstérmes olaszok egymás ellen kísérletezhetnek a kontinenstornára.

„A németek kikaptak az angoloktól. Éppen ezért azt várjuk, hogy ellenünk szeretnének javítani. Jó lehetőség számunkra, hogy 3 napja Spanyolországgal, most pedig Németországgal játszhatunk. Ez egy nagyon jó alkalom a fiatal játékosok számára, hogy megmutassák, mit tudnak, és nemzetközi tapasztalatot szerezzenek” – fogalmazott Antonio Conte, az olaszok szövetségi kapitánya.

A múlt heti brüsszeli terrortámadás „áldozata” lett a Belgium–Portugália mérkőzés. Az összecsapást az ibériai országban pótolják ma este.

„Az ország most érzelmi sokktól szenved, sok embert elvesztettünk, akik semmiről nem tehettek. Mindez a saját országunkban, a saját repterünkön történt. De mostantól előre kell tekintenünk. Az élet megy tovább, nem élhetünk félelemben. Azért egyeztünk bele végül abba, hogy Portugáliában pótoljuk a meccset, mert az élet megy tovább. Nem állunk le. Megkérdeztem a játékosokat, hogy mit akarnak, és mondták, hogy játszani szeretnének” – fejtette ki Marc Wilmots, a belga kapitány.

A német–olasz, valamint a Belgium–Portugália mérkőzés 20.45-kor, a Franciaország–Oroszország összecsapás pedig 21 órakor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!