2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Dobogóra állna a nigériai bobcsapat a téli olimpián

Hír TV

2018. január 21., vasárnap 15:38, frissítve: vasárnap 16:42

Sporttörténelmet írt a nigériai női bobcsapat azzal, hogy kijutottak a jövő hónapban kezdődő téli olimpiára. Az afrikai versenyzők komoly célt tűztek ki maguk elé – éremmel térnének haza.

Nigéria először vehet részt téli olimpián. A nyugat-afrikai ország női bobcsapata jutott ki a február 9-én kezdődő phjongcshangi játékokra. És ha már ott lesznek, felállnának a dobogóra.

„Csodálatos dolog, hogy egész Nigéria mögöttünk áll. Az országból senki nem szerepelt még téli olimpián, és mindenki nagyon izgatott, hogy ez megtörténik. Az egész országot fogjuk képviselni a játékokon, a sportágban pedig az egész kontinenst” – mondta a csapat kormányosa.

Adigun az atlétikából érkezett a téli sportok világába. 2010-ben 100 méteres gátfutásban Afrika-bajnok volt, majd kijutott a 2012-es londoni olimpiára. Csapattársai is atlétaként kezdték.

„Arra számítunk, hogy versenyben leszünk az élbolyban. Amikor belevágtunk a bobozásba, már akkor is erre gondoltunk. Egy hosszú folyamat volt, de most ott tartunk, ahol lennünk kell. Erősnek, gyorsnak, felkészültnek kell lenni az olimpiára. Jó eredményt szeretnénk elérni” – mondta Ngozi Onwumere.

A csapat harmadik – tartalék – tagja Akuoma Omeoga.

A nigériaiak indulása sokakat a jamaicai férfi bobnégyes 1988-as szerepelésére emlékeztet, amelyből Hollywoodban film is készült.

(Fotó: twitter.com/bsf_nigeria)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!