2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Cseh László nem adja fel, Kapás lelkének jót tett az Eb

Hír TV

2017. december 18., hétfő 15:07, frissítve: hétfő 17:43

Hazaérkezett a magyar úszóválogatott a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságról. A magyar csapat nyolc arany-, három ezüst-, valamint két bronzéremmel az oroszok mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton.

Családtagok várták a koppenhágai rövid pályás Eb-ről hazatérő magyar úszókat. A nyolcból hat aranyérmet szerző Hosszú Katinka nem utazott haza a csapattal, Kapás Boglárka azonban megérkezett. Ő 400 gyorson első, míg 800 gyorson második lett.

„Nagyon kellett nekem, mert a világbajnokság mély nyomot hagyott bennem, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Kellett így év végére, hogy legalább valami szép is történjen, hogy bizonyítsam magamnak, ki tudtam jönni abból a mély gödörből, amelyben voltam, boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült” – mondta az olimpiai bronzérmes versenyző.

Szintén egy arany- és egy ezüstérem lett a mérlege Bernek Péternek. Előbbit 400 vegyesen, míg utóbbit 400 gyorson szerezte.

„Úgy gondolom, hogy életem egyik legjobb versenye volt. Nagyjából minden úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Szerintem ennél többet most nem tudtam volna kihozni magamból. Sokat tanultam belőle, úgyhogy megpróbálok még ennél is feljebb kerülni” – mondta.

Cseh Lászlónak nem sikerült az éremszerzés. A magyar úszóklasszisnak 15 év alatt ez mindössze a második rövid pályás Eb-je volt, amelyen nem sikerült felállnia a dobogóra.

„Nem sikerült a lehető legjobban. Nem mondom, hogy most itt a világvége, sok olyan dolog nem jött össze, ami régebben igen. Meg kell keresni az okát, és meg kell találni azt a módot, amellyel ki lehet javítani. Bizakodó vagyok, látom, hogy van még lehetőségem, erőm, és szeretném tovább csinálni. Januártól visszaállunk, és megpróbáljuk hibátlanul teljesíteni az edzéseket” – mondta az olimpiai bronzérmes úszó.

Rajtuk kívül Kenderesi Tamás 200 pillangón, míg Gyurta Gergely 400 vegyesen lett harmadik. Verrasztó Evelyn pedig 200 vegyesen ért célba másodikként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!