2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Családias vb-t rendezne Kósa

2015. augusztus 19., szerda 18:15

Barátságos, vidám, emberközeli vizes világbajnokságot kell rendeznie Budapestnek – erről Kósa Lajos, a szervezőbizottság elnöke beszélt a kazanyi vb-t értékelő sajtótájékoztatón. A magyar úszók összesen tíz érmet szereztek a világbajnokságon.

A világbajnokságok történetének legeredményesebb magyar úszója maga sem gondolt arra, hogy kétszáz vegyesen világcsúccsal nyer. Hosszú Katinka a kazanyi vb-n két aranyat szerzett, összesen ötnél tart. „A világcsúcsot, azt hiszem még mindig nem fogtam fel, nem gondoltam volna, hogy idén sikerül elérni, főleg nem kétszázon. A vb előtt azt hittem, a négyszáz közelebb lesz, mint a kétszáz. Utána a két világkupa-állomást szerintem minden úszó büntetésnek érezte” – mondta el a sportoló.

A „büntetés” ellenére a két állomásán összesen nyolc aranyat nyert eddig.

Cseh László pillangón egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett, a sikeres vb után úgy érzi, közelebb került az olimpiai aranyhoz is, addig a rajtokon javítana. „Nem a reakcióidővel van a gond, hogy az agyamtól a végtagjaimig eljusson az információ, hanem magával a mozdulattal. Azt hozzáteszem, hogy Magyarországon ma nem olyan könnyű megfelelő rajtgyakorlást végezni, mert az uszodáink nagy részében a rajtkövek közelítőleg sem hasonlítanak azokra, amelyek világversenyeken vannak” – fejtette ki.

A négyszáz vegyesen elért világbajnoki ezüstérem pályafutása legnagyobb sikere Verrasztó Dávidnak. „Remélem, nem fog megállni ez a kicsi sikersorozat így, hogy Eb-aranyat meg vb-ezüstöt szereztem, és tudtam javítani a saját legjobbamon. Ha ez volt nekünk a legnagyobb eredményünk valaha, ha abbahagyom az úszást, akkor nem kell szomorkodnom” – fogalmazott.

Kósa Lajos azt mondta a kazanyi vb zárásával a magyar rendezőknek eldördült a rajtpisztoly. „Nekünk egy olyan vb-t kell rendeznünk, amely kifejezettem barátságos, azt mutatja meg, hogy az úszás nem csak arról szól, hogy fantasztikus eredmények és teljesítmények vannak, hanem egy barátságos, az élet mindennapi részét képző dolog. Ehhez kell nekünk inkább egy jókedvű, emberközeli, családias vb-t rendeznünk” – jelentette ki a a szervezőbizottság elnöke.

A legközelebbi világbajnokságnak két év múlva, 2017-ben Budapest ad otthont.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!