2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Címet védene a Steelers, javítana a Wolves, jön a történelmi szezon

2017. március 22., szerda 18:16, frissítve: szerda 22:40

Hétvégén rajtol a magyar amerikaifutball-liga kiemelt osztálya, vagyis a HFL 2017-es idénye. A sportág történetében mérföldkő, hogy élőben közvetítenek majd mérkőzéseket. A szövetség alelnöke elmondta: a sportág célja, hogy bekerüljön a kiemelten támogatott látványsportok közé.

Több ezer néző előtt amatőr státuszban, de nem amatőr szinten – így lehetne összefoglalni a magyarországi amerikaifoci helyzetét. A sportág egyre népszerűbb, Magyarországon összesen 2200 igazolt játékos űzi a sportágat.

„Itt az asztalos passzol az informatikusnak a pályán, és végül az esztergályos szalad be a touchdownt elhelyezni” – mondta Bóka Viktor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség alelnöke.

Az amerikaifoci szeretne bekerülni a kiemelten támogatott látványsportok közé. Bóka Viktor szerint azzal, hogy a televízió élőben közvetít mérkőzéseket, beléptek a felnőttkorba.

„A sportág amatőr jellege és a felfokozott érdeklődés gyakorlatilag fordított arányosságban áll egymással, és mi ezzel a problémával küzdünk régóta. Próbáljuk különböző partnereknek, sportvezetőknek azt megmutatni, hogy lényegesen nagyobb a potenciál ebben a sportágban a felfokozott érdeklődés miatt, mint amennyit mutat, de nem tudtuk még átlépni ezt a bűvös határt. Egyetlenegy olyan döntőt sem sikerült rendeznünk, ahol megfelelő körülmények között tudtuk volna ezt lebonyolítani” – tette hozzá.

A tavalyi bajnokságot a Miskolc Steelers csapata nyerte egy az utolsó másodpercekben történt visszahordással. Eddig még egy csapatnak sem sikerült a címvédés, Miskolcon remélik, hogy ők törik meg ez a sort.

„Meglátjuk, hogyan sikerül. Én nagyon erősnek tartom a HFL-t, tavaly is, ugye, 3-4 ponton múlt sok mérkőzés, illetve hosszabbítás, próbáltunk úgy erősíteni, hogy ez sikerüljön, és majd meglátjuk, hogy hogyan fog sikerülni ez a szezon” – mondta Aggod Péter, a csapat játékosa.

A legtöbb bajnoki címmel rendelkező Budapest Wolves célja idén is a végső győzelem. A farkasok tavalyi szezonja nem sikerült jól, mindössze egy győzelmet arattak. A csapatnál nincs idegenlégiós, és főleg saját utánpótlásukra építenek.

„Mindenképpen szeretnénk javítani a tavalyi szezon problémáin. Ugye, nem jutottunk be a rájátszásba, ami elég nagy kudarc volt, a csapat életében ez egy elég negatív szezon volt, hogy most rögtön az első héten szeretnénk megmutatni, hogy az idén más tervekkel, más célokkal vágunk neki az idénynek” – mondta Bencsics Márk, a Wolves játékosa.

Az ideig Hungarian Football League-ben a Miskolc Steelers és a Budapest Wolves mellett a Budapest Cowbells, a Dunaújváros Gorillaz, a Győr Sharks és az Eger Heroes szerepel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!