2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

C. Ronaldóék már a döntőben

2016. július 7., csütörtök 06:43, frissítve: csütörtök 20:15

Portugália jutott elsőként a franciaországi Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután a tegnap esti első elődöntőben 2–0-ra legyőzte Walest. A gólt és gólpasszt jegyző Cristiano Ronaldo a meccs után azt hangoztatta, hogy a portugál válogatott nem csak róla szól. A walesi válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy tegnap csak 5 percre hagytak ki, és a portugálok kíméletlenül kihasználták ezt.

Portugál öröm a szerda esti Wales fölött aratott győzelem után Lyonban.

De az idősebb walesi drukkereknek sem volt okuk a szégyenkezésre. Csapatuk most először jutott nemzetközi tornán a legjobb 4 közé.

„Épp most, a végén estünk ki. Büszkék vagyunk és boldogok!” – mondták a drukkerek.

Gratulált a teljesítményükért játékosainak a walesi szövetségi kapitány, aki elismerte, hogy minden téren jobbak voltak a luzitánok.

„Végig nem találtuk a ritmust, ... de elismeréssel tartozunk Portugáliának, nagyon jól védekeztek, uralták a pályát. Az első 45 percben időnként nehezen tudtuk megnyitni a játékot. Az első gól pedig mindent eldöntött. Csak 5 percig nem összpontosítottunk megfelelően, és ha minőséggel találkozol ezen bajnokságon, különösen a Portugália elleni elődöntőben, akkor megbüntetnek. ... Sokszor nyertünk eddig, de most rajtunk volt a sor, hogy kikapjunk. Nem kellemes érzés, de gratulálok a portugáloknak és remélem, megnyerik a tornát” – értékelt a szövetségi kapitány, Chris Coleman.

A kisebb ibériai ország most először nyert az idei Európa-bajnokságon rendes játékidőben. Csapatkapitányuk, CR csapattársai teljesítményét dicsérte.

„Senki nem gondolta volna, hogy Portugália a döntőbe jut, de ott vagyunk. Nagyon büszke és boldog vagyok emiatt. Most a vasárnapi döntőre kell felkészülni, hogy beteljesítsük az álmunkat. ... Ha arra gondolunk, hogy Nani, Renato Sanches vagy Quaresma is szereztek gólt a tornán, azt jelzi, hogy csapat vagyunk, ez nem rólam szól” – jelentette ki a portugál válogatott játékosa, Cristiano Ronaldo.

A szövetségi kapitány szerint nem ők a világ legjobbjai, de tudják, nehéz dolga lesz annak, aki le akarja őket győzni a vasárnapi döntőben.

„Ami a döntőt illeti ... Nem gondolok rá, csütörtökön két nagyszerű csapat játszik. Megnézem a meccset, és elemezni fogom a döntőbeli ellenfelünket. A döntőt nem játsszák, hanem megnyerik, és ezt az üzenetet próbálom átadni majd a játékosaimnak” – mondta a portugál szövetségi kapitány Fernando Santos.

A portugáloknak önbizalmat adhat a vasárnapi döntőben, hogy Fernando Santosszal 2014 szeptembere óta vívott 13 tétmeccsükön még nem kaptak ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!