2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Bravúrgyőzelmek kellenek

Hír TV

2017. november 7., kedd 18:04, frissítve: kedd 18:11

Székesfehérváron készül az Eb-selejtezőre a női kosárlabda-válogatott. A 2019-es Európa-bajnokságon való részvételért meg kell küzdenie a magyar csapatnak, a szövetségi kapitány szerint bravúrgyőzelmek szükségesek, mert a selejtező mérkőzések sem lesznek könnyűek.

A székesfehérvári edzőtábor után szombaton utazik Litvániába a női kosárlabda-válogatott.  Már az első selejtező mérkőzés is komoly kihívás lesz, hiszen a litvánok már Európa-bajnokok is voltak.

„A következő években azonban egyáltalán nem cserélnék velük, mert amíg a magyar női kosárlabda-utánpótlásában rengeteg olyan játékos van, aki beépíthető, és meggyőződésem, hogy ugrásszerű változás fog bekövetkezni a felnőttválogatott tekintetében is, a litvánról ugyanez nem mondható el. De ebben a pillanatban még nagyon erőseknek tűnnek” – nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány.

Az idei Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutó csapat kapitánya szerint mindegyiküknek az Eb-szereplés a célja, ezért mindent megtesznek majd.

„Úgy gondolom, hogy csapatszinten vagyunk erősek, nagyon jó az egység. A nyári csapat nagyjából együtt maradt, de néhány fiatallal kiegészültünk, akik jó szelleműek, szépen dolgoznak, és sikerült is beilleszkedniük, úgy gondolom, már így egy nap után is. Úgyhogy a csapatban lehet az erősségünk” – mondta a csapatkapitány, Raksányi Krisztina.

A 2019-es Európa-bajnokságot Szerbiában és Lettországban rendezik. A magyarok november 11-én Litvániában a házigazda, majd 15-én Miskolcon Albánia ellen lépnek pályára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!