2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

BL: Simeone megsúgta, ki nyeri a háborút

2016. április 27., szerda 19:01, frissítve: szerda 20:03

Spanyol–német párharcot rendeznek a Bajnokok Ligája fináléjáért. Az Atlético Madrid ma este hazai pályán kezd a Bayern München ellen. A találkozó a stílusok csatája is lesz egyben.

Diego Simeone talán már a bajorok elleni receptet is tudja. Az Atletico trénere fegyelmezett védekezéssel juttatta el csapatát a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. „Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünknek teljesen más stílusa van, mint nekünk. A játékosaik is másfajta futballhoz vannak szokva, mint amit mi játszunk. Ők támadni szeretnek, és ez teszi őket jó csapattá, jobbá, mint mi. De soha nem az nyer háborút, akinek több katonája van, hanem az, aki jobban használja őket” – fogalmazott az Atlético vezetőedzője.

A matracosok várhatóan hazai pályán is a védekezés megszervezésére helyezik a hangsúlyt, de támadásban sem kell kétségbe esniük, mivel a francia válogatott Griezmann már 29 gólnál jár a szezonban, míg az újra a régi fényében tündöklő Fernando Torres az elmúlt 6 meccsen ötször talált a kapuba.

A bajorok várhatóan már Madridban is a támadásokat fogják erőltetni. A csapat trénere mindenképpen Bajnokok Ligája-sikerrel venne búcsút a szezon végén Münchentől. „Tisztában vagyok vele, miután olvasok újságot és nézek tv-t, hogy ha nem nyerem meg a Bajnokok Ligáját, akkor nem lesz teljes a munkám Münchenben. Ezt el kell fogadnom, hogy így van. De nem vagyok ideges, nyugodtan várom az elődöntőt. Nagyon szerencsés vagyok, hogy az elmúlt három évben Németországban dolgozhattam” – nyilatkozta Pep Guardiola.

Az Atleticónál Godín és Tiago nem bevethető, míg a bajorok trénere Robben és Badstuber játékára nem számíthat a 20 óra 45 perckor kezdődő találkozón.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!