2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 2. 11:00

BL: Barca–Bayern és Juve–Real az elődöntőben

,

2015. április 24., péntek 15:20, frissítve: péntek 21:10

A címvédő Real Madrid a Juventusszal, míg a Barcelona a Bayern Münchennel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A párosításokat Svájcban sorsolta ki az Európai Labdarúgó-szövetség. A második számú európai kupasorozatban, az Európa Liga elődöntőjében a két olasz csapat is elkerülte egymást.

Elsőként a Barcelona neve került elő a gömbökből a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének nyoni sorsolásán. A katalánok ellenfeléül a Bayern Münchent húzta ki Karl-Heinz Riedle, a Borussia Dortmund korábbi BL-győztes játékosa. A bajorok jelenlegi trénere, Pep Guardiola – ha egy meccs erejéig is, de – visszatér Barcelonába, ahol korábbi játékostársa, Luís Enriqe a vezetőedző. „Különleges mérkőzés lesz, az biztos, hiszen Pep először irányítja majd a csapatát a korábbi klubja ellen. Nekem is ez lesz az első mérkőzésem ellene edzőként, vagyis nekem is egy különleges párharc lesz ez. Biztos vagyok abban, hogy ezt a játékosok is így gondolják. Fantasztikus mérkőzéseket fogunk játszani, amit, gondolom, már a szurkolók is nagyon várnak” – vélekedett Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

A címvédő Real Madrid a Juventus ellen lép pályára a döntőbe jutásért. „Emlékszem, tavaly, mikor a Bayernt kaptuk, akkor mindenki úgy gondolta, hogy a németek a toronymagas favoritok, aztán végül mégis mi jutottunk tovább viszonylag könnyedén. Vagyis ezen a szinten már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik az esélyes csapat. A Juventus játékosai tapasztalt labdarúgók, és az olaszok hosszú idő után jutottak el idáig a Bajnokok Ligájában, ez pedig extra motiváció lehet számukra” – mondta Emilio Butragueno, a Real Madrid futballigazgatója.

Az elődöntőben a Barcelona és a Juventus kezd hazai pályán. Az első meccseket május 5-én és 6-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Sorsoltak az Európa Ligában is, ahol összejöhet az olasz házi döntő, a Napoli az ukrán Dnipróval találkozik az elődöntőben, míg a Fiorentina a címvédő Sevillát kapta. Az EL-ben az első mérkőzéseket május 7-én, a visszavágókat május 12-én játsszák.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!