2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

BL: angol párharc, a Romát fogadja a Barcelona

Hír TV

2018. április 4., szerda 13:17

A Liverpool a Manchester City, míg a Barcelona a Romát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Romát fogadja a Barcelona a BL-negyeddöntőben. A párharc esélyesei egyértelműen a katalánok, akik ennek megfelelően szeretnék is otthon tartani a 3 pontot. A Barcának van mit javítania a sorozatban, az elmúlt két idényben ugyanis nem jutottak be a legjobb 4 közé.

„Rendkívül motiváltak vagyunk. Mindenképpen győzni szeretnénk, nem gondolunk a vereségre. Nem szabad abból kiindulni, hogy mi vagyunk az esélyesek. Mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra. A célunk, hogy továbbjussunk, de ugyanezt szeretné az ellenfél is” – mondta Ernesto Valverde, a Barcelona edzője.

A Roma története harmadik BL-negyeddöntőjére készül. A Farkasok az olasz bajnokságban a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért küzdenek, de a Nou Campban sem feltartott kézzel lépnek pályára.

„Megmutattuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt, és ezzel elégedettek lehetünk. A Barcelona egy fantasztikus csapat, tiszteljük őket. De ők is ugyanúgy tisztelnek minket. Arra kell koncentrálnunk, hogy meccs közben megőrizzük az identitásunkat” – mondta Eusebio Di Francesco, a Roma edzője.

Az már biztos, hogy angol csapat lesz a legjobb négy között. A Liverpool a Manchester Cityt fogadja a negyeddöntőben.

„Egy nagy mérkőzés lesz Európa egyik, ha nem a legjobb csapatával szemben. De mi sem véletlenül vagyunk itt. Néhány hete sikerült legyőznünk a Cityt. Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy nyerhetünk. És most is ugyanez a helyzet. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen” – mondta Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

Pep Guardiola Cityjét egy győzelem választja el az angol bajnoki címtől, ám Manchester kék felében nem elégednek meg ennyivel.

„Amióta itt dolgozom, megszoktam, hogy nagy a nyomás. Minden szezon előtt favoritok vagyunk valamennyi sorozatban. Az idény elején mindenki azt várta, hogy mi leszünk a bajnokok Angliában. Normális, hogy a BL-ben is esélyesnek tartanak minket, de ez egy teljesen más sorozat. A legjobb 8 között már nincsenek erős és gyenge csapatok, itt már mindenki nagyon jó. Az ilyen meccseken pár másodperc alatt változnak a dolgok” – mondta a spanyol edző.

Mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!