2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Aranyra hajtanak a 2000-es évek világverő magyar vízilabdázói

2017. augusztus 4., péntek 15:12, frissítve: péntek 16:18

A végső győzelem a célja a Millennium vízilabdacsapatnak a hétfőn kezdődő mester-világbajnokságon. Az együttest a 2000-es években egymás után három olimpia aranyérmet begyűjtő magyar válogatott tagjai alkotják.

Az öregfiúk világbajnokságán többnyire olyan sportolók indulnak, akik olimpián, vébén vagy kontinenstornán szereztek érmet.

„Egy csodálatos profi vb van előttünk, és úgy gondoltuk, hogy példát mutatva a mesterrészében nekünk el kell indulni. Rengeteg gyerekhez eljutva, és remélhetőleg élményt adva, meg kell mutatnunk magunkat. Ahogy szoktam mindig mondani: ha már csak egy gyereket szerzünk a vízilabdának vagy bármilyen sportnak, akkor megérte a fáradozás” – jelentette ki Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az ötletgazda a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás volt. Rajta és Vári Attilán kívül Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, valamint a férfi-vízilabdaválogatottal vébé ezüstérmes Märcz Tamás is medencébe száll. A csapatot Kemény Dénes irányítja Kósz Zoltán segítségével.

„Az egyik legnagyobb hívószó volt mindannyiunk számára, hogy egyszer majd megint ennyi ezer ember a hajrá magyarokat kiabálja, és minket fog éltetni. Erre majd nagy szükség is lesz. Négy vagy öt meccset játszunk, elképzelhető, hogy lesz holtpont, megtorpan a csapat, akkor lesz erre óriási szükség” – mondta Kósz Zoltán kétszeres olimpiai bajnok.

A Millennium a világbajnoki címre pályázik.

„Nagy részünk azonnal azt mondta, hogy persze, hajrá, páran kicsit féltek a megmérettetéstől, hogy mi lesz, hogyha nem a korábbi fényünknek megfelelően csillogunk. Aztán mindenki átvette a lelkesedést, a bulihangulatot, alapvetően ez egy gála, próbáljuk meg kiélvezni” – nyilatkozta Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok.

A magyarok a B csoportban szerepelnek. Hétfőn az olaszok ellen kezdenek, kedden pedig a törökök várják őket a Hajós Alfréd uszodában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!