2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Vasas nem akarja „beparkolni a buszt a kapu elé”

2017. május 29., hétfő 16:22, frissítve: hétfő 16:52

A Vasas megkoronázná, a Ferencváros pedig megmentené a szezont a Magyar Kupa megnyerésével. Legutóbb harmincegy évvel ezelőtt volt Fradi–Vasas döntő: 1986-ban gól nélküli döntetlent követően a Vasas hódította el a trófeát.

A Vasas az előző szezonban kis híján kiesett, most viszont bronzérmesként zárta a bajnokságot.

„Remek szezonon vagyunk túl. Voltak csúcspontok és mélypontok is. A Fradival háromszor összecsaptunk, mindhárom különleges mérkőzés volt. Ami a döntőt illeti, szeretnénk a saját játékunkat játszani, és irányítani a mérkőzést. Nem fogjuk a buszt beparkolni a kapunk elé, és arra játszani, hogy kihúzzuk a tizenegyespárbajig. Támadni szeretnénk, és célunk, hogy a mérkőzés kilencven perc alatt eldőljön” – közölte Michael Oenning vezetőedző.

A Fradi címvédőként vágott neki a bajnokságnak, de végül a dobogóra sem fért fel.

„Természetes, hogy a kupagyőzelem a legfontosabb cél jelenleg, hiszen nem az elképzeléseink szerint alakult a szezon. Mi tudjuk, miért, a csapattal már átbeszéltük. Máshogy képzeltük el az évadot, és a fiúk tisztában vannak ezzel. Nem szeretnénk üres kézzel zárni az idényt, ezért meg szeretnénk nyerni a kupát. Jó, hogy ismét hazai pályán játszhatunk, remélem, sok szurkoló fog kilátogatni a meccsre” – nyilatkozta Thomas Doll vezetőedző.

A bajnokságban a három egymás elleni meccsből kettőt a Vasas nyert, a harmadik találkozó pedig döntetlen lett.

„Nagyon motiváltak vagyunk csapatszinten, és én is, hiszen az első kupadöntőmet játszom pályafutásom során. És van egy olyan pikantériája a dolognak, hogy szerdán van a születésnapom is. Nagyon remélem, hogy pozitívan fogjuk zárni a napot. A motiváltsággal szerintem a másik oldalon sem lesz probléma. Úgy látom a csapattársakon is, hogy nagyon ki vagyunk éhezve erre a meccsre” – mondta Remili Mohamed, a Vasas játékosa.

Fradi sorozatban harmadszor hódíthatja el a Magyar Kupát.

„Nagyon nehéz meccs vár ránk. A bajnokság során mindhárom meccset apró hibák döntötték el, ezeket ki kell javítani. Minél jobban koncentrálni kell hátul. Fontos, hogy kapott gól nélkül hozzuk a meccset, mert abban biztos vagyok, hogy gólt rúgunk” – fogalmazott Leandro, a Ferencváros labdarúgója.

A kupadöntő szerdán lesz, 19 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!