2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Szolnok már ott van a Final Sixben

2015. március 26., csütörtök 07:42, frissítve: csütörtök 09:13

Egy magyar csapat már biztosan ott lesz a vízilabda-Bajnokok Ligája hatos döntőjében. A Szolnoki Dózsa-Közgép szerda este egy góllal megverte a horvát Jug Dubrovnikot, és így a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül bejutott a Final Sixbe. A bajnoki címvédő Eger két góllal kikapott Pireuszban, de még van esélye a továbbjutásra.

Remekül kezdte a mérkőzést a Szolnok. Az első negyedben Varga Dénes egyszer, Vámos Márton pedig kétszer volt eredményes. A második nyolc perc közepén Varga Dénes szenzációs góljával már 4-0-ra vezetett a magyar csapat.

A horvátok tizenhárom és fél perc elteltével szerezték első góljukat, a nagyszünetben 4-2 volt az állás. A kétgólos különbség megmaradt a harmadik negyed végére is, ám alig egy perccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlítettek a vendégek. Öt másodperc volt hátra a lefújásig, amikor ötmétereshez jutott a Dózsa. A szerb Milan Alekszics belőtte a büntetőt, a Szolnok ezzel nyert 8-7-re és két fordulóval a csoportkör vége előtt bejutott a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe.


„Nehéz volt a mérkőzés, sorolhatnám, hogy miért. De a lényeg, hogy a végén győztünk, akár úgy is, hogy az ellenfél hibájából, de őszinte leszek: megérdemeltük a győzelmet, és ennek nagyon örülök. Szívvel-lélekkel odatette magát mindenki, a védekezés fantasztikus volt az első félidőben” – közölte Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa-Közgép kapusa.

„Nagyon örülök a győzelemnek, örülök annak, hogy elsők vagyunk a csoportban, örülök annak, hogy bejutottunk a Final Sixbe. Alapvetően minden jó. Nyilván a mérkőzés nehéz volt, azt gondolom, hogy nagyon nehezen tudtunk ez ellen a szoros emberfogás ellen a Gabi hiányában játszani, ez nagyon látszódott” – közölte a csapat vezetőedzője, Cseh Sándor.

Legutóbb 2012-ben jutott el magyar vízilabdacsapat a Bajnokok Ligája elődöntőjéig, amikor a Vasas végül a negyedik lett a nagyváradi, akkor még négyes döntőben. A vízilabda-Bajnokok Ligája hatos döntőjét május végén, Barcelonában rendezik. A szolnokiak abban bíznak, hogy addigra a Dubrovnik elleni találkozót sérülés miatt kihagyó Kis Gábor is felépül.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!