2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

A riói olimpiai falu harmada már kész

2015. március 6., péntek 17:27, frissítve: péntek 17:52

Másfél évvel a riói olimpia előtt tizenegy épület már elkészült a sportfaluban. Egy brazil birkózó testvérpár már a helyszínen tekintette meg a jövő évi ötkarikás játékok versenyzőinek szálláshelyét. A sportolók szerint modern létesítmények és tágas szobák várnak majd az olimpikonokra.

A sportolói falu 206 ezer négyzetméteren, 31 épületben szállásolják el majd a 18 ezer sportolót és a szakmai stábokat. Harmaduk már kész. „Az épülettípusok mindegyikéből készen van már egy, a nemzetközi és a hazai olimpiai bizottság valamint a sportolók is jöhetnek már, lehetőségük van felmérni a létesítményeket. Ezek a lakások már teljesen elkészültek, anyagukban, színükben úgy állnak, ahogy 2016-ban kell” – mondja Mauricio Cruz Lopes projektvezető.

3604 apartman lesz a sportfaluban, ezek kettő, három és négy hálószobásak. Több, mint tízezer háló- és fürdőszoba van bennük. A 70 százalékos készültségi szinten lévő falut egy brazil birkózó testvérpár már be is járta. „Most látom először az olimpiai falut. Szerintem nagyon szép és modern. A sportolók a kisebb szobákhoz szoktak, de ezek ideálisak, sőt nagyon tágasak” – nyilatkozta Antoine Jaoude birkózó a szemle után.

A testvérpár reméli, hogy jövő nyáron már ezekben az épületekben szállhatnak meg, ami azt is jelentené egyben, hogy indulnak a hazai rendezésű olimpián. „Szerintem nagyon modern olimpiai falu lesz. Ez egy innovatív koncepció, amennyire lehet, modern lett és hosszú távon is tartósnak bizonyul. Minden elvárásnak megfelel. Elsőosztályú olimpia lesz” – vélekedett Adrian Jaoude.

A 2016-os riói olimpia augusztus 5-én kezdődik és 21-én zárul.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!