2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

A németek nem félnek az ukrán háborútól

2015. február 17., kedd 12:15, frissítve: kedd 12:55

Több száz szurkoló kíséri el Ukrajnába a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére készülő Bayern München együttesét. A bajor drukkerek azt mondják, nem félnek a háborútól.

A bajor szurkolók azt mondták, biztonságban érzik magukat. „Nem félek a háborútól, az jóval messzebb van innen. Igaz, soha nem tudhatod, mi történik. Az biztos, ha féltem volna, nem jöttem volna ide” – mondta egyikük.

A kelet-ukrajnai harcok miatt a Sahtar nem saját stadionjában, hanem Lembergben lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. „Nem is volt kérdéses, hogy utazunk. Ukrajnában most fegyverszünet van, ami szintén megnyugtató. Én jó érzésekkel jöttem ide” – mondta egy másik szimpatizáns.

A német szurkolóknak ismerős lehet a város, a nemzeti válogatott itt játszotta csoportmeccseit a 2012-es kontinenstornán. „Egyáltalán nem ijesztő a helyzet. Már jártam itt, szeretem ezt a szép várost, csodás környék. Minden csendes itt, mi pedig már várjuk a találkozót” – mondta egy Bayern-szurkoló.

Tisztes helytállás – ebben bízik az ukránok szakvezetője. Mirca Lucescu szerint nehéz csak a futballra figyelni Ukrajnában. „Mi is érezzük, hogy ez egy különleges pillanat. Szeretnénk, ha a szurkolók elégedettek lennének a csapattal, azzal, ahogy játszik.”


A németek szakvezetője azt mondta, minden egészséges játékosa elutazott Ukrajnába. „Mindenki, aki itt van velünk, tökéletesen felkészült a találkozóra. Csak az nem tartott velünk erre a túrára, aki sérült vagy eltiltás miatt nem szerepelhet” – mondta Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője.

A Bayern München a pályán nem, azon kívül segít Ukrajnának. A labdarúgócsapatot üzemeltető gazdasági társaság hatvan sérült gyermek kórházi kezelését finanszírozza.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!