2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

A Gremio jutott elsőként a labdarúgó-klubvilágbajnokság fináléjába

Hír TV

2017. december 13., szerda 15:47, frissítve: szerda 16:51

A Gremio jutott elsőként a labdarúgó-klubvilágbajnokság fináléjába. A Libertadores kupagyőztes brazil együttes a mexikói Pachucát verte az elődöntőben.

Az első komolyabb lehetőségig egészen az első félidő hosszabbításáig kellett várni a Gremia–Pachuca-mérkőzésen, a klub-vb elődöntőjében. A korábban a Milanban is játszó Honda kényszerítőzött Jarával, ám a japán próbálkozását végül egy Gremio-védő, Bruno Cortez blokkolta.

A második játékrész első helyzete is a mexikóiak nevéhez fűződik. Victor Guzman eresztett el egy lövést 20 méterről, Marcelo Grohe azonban hárított. Az első komolyabb Gremio-lehetőség a 60. percben jött el. Luan lőtt kapura, Oscar Perez kapus azonban védeni tudott. A 80. percben szögletből veszélyeztetett a Pachuca. A kifejelt labdát visszajuttatták a kapu elé, Victor Guzman fejese azonban mellé ment.

A rendes játékidőben nem született gól, így kétszer 15 perc hosszabbítás következett. A mindent eldöntő gólra pedig nem is kellett sokáig várni. A 95. percben Everton fűzte át magát egy védőn, majd vert át egy másikat, végül pedig gyönyörű mozdulattal tekert a hosszúba. Ezzel a Gremio készülhet a fináléra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!