2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Szabó Tünde szerint a sportra költött forintok végül megtérülnek

Hír TV

2017. december 30., szombat 17:22, frissítve: szombat 18:38

Világ- és Európa-bajnok úszók csaptak össze a Szilveszteri Vizesgála fő számában a budapesti Tüskecsarnok Uszodában. A szakállamtitkár a megnyitón azt hangoztatta, hogy a sportra költött forintok megtérülnek, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó pedig abban bízik, hogy a vonzóbb létesítményekbe több gyerek jár majd, ami az utánpótlást segítheti.

A szilveszteri mulatság előtt, az évzáró gálán még egyszer medencébe ugrott a budapesti világbajnokságon ezüstérmet szerző Verrasztó Dávid. A sportoló úgy érzi, jó évet zárt 2017-ben.

„Nem mondhatom azt, hogy elégedetlen vagyok. Szerintem életem legjobb idejeit sikerült megúsznom majdnem minden számomban, pláne 400 vegyesen. Ezüstérmet úsztam, nem mondhatom, hogy az rossz; nyernem sose sikerült, de reméljük, majd a jövőben egyszer megtörténik” – fogalmazott.

A Szilveszteri Vizesgálát megnyitó államtitkár azt hangoztatta, bár a kormányt sok támadás érte a sportrendezvények költségei miatt, az erre költött forintok végül megtérülnek.

„A sport befektetése több mint háromszorosan megtérül az egészségügyben is, és kihat az oktatásra, kihat a gazdaság élénkítésére. A sportlétesítmény-fejlesztésekre nagyon nagy szükségünk volt eddig is, ezt követően is, úgyhogy folytatjuk a munkát, hiszen mennek a tornatermek, a tanuszodák, a sportlétesítmények fejlődnek” – emelte ki Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

A gála másik díszvendége, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergely szerint az új létesítmények a sportolni vágyó gyerekeket vonzzák, ami jót tesz az utánpótlásnak.

„Ha épül egy uszoda bárhol Magyarországon, az egy héten belül rögtön tele van, és veszekednek, vitatkoznak a különböző sportágak és klubok a helyekért. A lakosság is szeretne minél nagyobb szeletet kapni az adott uszodafelületből. […] A vízilabdáról tudok beszélni, ott több mint háromszor annyi vízilabdázó van, mint a sydney-i olimpiai sikerünk előtt volt” – jegyezte meg Kiss Gergely.

2018-ban a vízilabdázók Barcelonában, az úszók pedig Glasgow-ban szállnak medencébe a sportáguk Európa-bajnokságán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!