2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Nadal továbbjutott, de egy 15 éves játékos vitte el a show-t

Hír TV

2018. január 17., szerda 15:07, frissítve: szerda 22:48

Könnyedén jutott a legjobb 32 közé a világelső Rafael Nadal az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nőknél pedig már harmadik fordulóban van a mindössze 15 éves ukrán Marta Kosztjuk.

Továbbra sem vesztett szettet Rafael Nadal az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A világelső spanyol az argentin Mayert verte meg az második fordulóban. Az első szettet 6:3-ra, míg a másodikat 6:4-re hozta. A harmadikban ellenfele mindent megtett, hogy meccsben maradjon, de rövidítéssel ez játszma is a spanyol klasszisé lett, aki a harmadik körben a bosnyák Dzumhurral találkozik.

Már a második fordulóban búcsúzott Denis Shapovalov. A tavaly berobbant fiatal kanadai ötszettes mérkőzésen marad alul a francia Tsongával szemben. Shapovalov 2-1-re vezetett három szett után, így a negyedikben Tsonga a meccsben maradásért küzdött. Ez végül össze is jött neki, miután rövidítéssel behúzta a játszmát. Következett a mindent eldöntő ötödik felvonás, amit a francia nyert 7:5-re. Így készülhet a harmadik körre, ahol az ausztrál Kyrgios lesz az ellenfele.

Marin Cilicnek sem okozott gondot a továbbjutás. A horvát szettveszteség nélkül hozta a portugál Sousa elleni mérkőzést. A következő körben az amerikai Harrison ellen ragad ütőt.

A szintén horvát Karolic is továbbjutott, miután öt szettben legyőzte a japán Szugitát. Ezzel ő az elmúlt negyven év legidősebb férfi játékosa a legjobb 32 között.

A nőknél egy mindössze 15 éves ukrán játékos szolgáltatta a forduló meglepetését. Marta Kosztjuk a hazai közönség előtt játszó Rogowskát verte két szettben 6:3, 7:5-re. Így készülhet a harmadik körre.

Kosztjuk ellenfele negyedik helyen kiemelt honfitársa, Szvitolina lesz a harmadik körben, aki három szettben győzte le a cseh Siniakovát. Az első játszmát még 6:4-re elveszítette, a másodikat és a harmadikat azonban könnyedén, 6:2, 6:1-re hozta.

Továbbjutott Ostapenko is és Wozniacki is. Előbbi a kínai Duan-t verte 6:3, 3:6, 6:4 arányban. Következő ellenfele pedig az észt Kontaveit lesz. A dán Wozniacki a horvát Fett ellen győzött szintén három szettben 6:3, 2:6, 7:5-re, így készülhet a holland Bertens elleni találkozóra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!