2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Kocsis új, Farkas a jelenlegi elnökséggel irányítana

2015. április 9., csütörtök 18:26, frissítve: csütörtök 21:02

Mindkét jelölt ismertette programját a Magyar Kézilabda Szövetség elnökválasztása előtt. Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere saját csapattal vágna neki a feladatnak, Farkas Ágnes olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó a jelenlegi elnökséggel irányítana.

Más politikust nem tűrne meg a kézilabdapályán a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis Máté a szakszövetség élén hatékonyabban népszerűsítené a sportágat, új csarnokokat építene, hogy erősítse az utánpótlást. Programját a Tüskecsarnokban ismertette, amelynek komoly szerepet szán az elnökjelölt a kézilabdában.

„Úgy gondoltam, ha vannak emberek a kézilabdasportban, akik bíznak bennem, vagy azt gondolják, hogy bármit hozzá tudok tenni és tudok segíteni a magyar kézilabda ügyén, akkor ezt az amúgy nagyon megtisztelő felkérést el kell vállalnom. Én annyit kértem akkor is mindenkitől, hogy adjanak lehetőséget arra, hogy az elnökség tagjait megnevezhessem, adjanak lehetőséget arra, hogy néhány elvszerű újítást bevezessünk az elnökségben, jelesül, hogy az egy szükségszerű rossz kivételével, de politikusok, klubok, szponzorok ne vegyenek részt az elnökség munkájában” – nyilatkozta Kocsis Máté, a kézilabda-szövetség elnökjelöltje.

A Kocsis-csapatban ismét együtt dolgozna Pálinger Katalin, Radulovics Bojana és Mocsai Lajos. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázók a női válogatottért és a női utánpótlásért felelnének, míg a korábbi szövetségi kapitányt, a Testnevelési Egyetem rektorát tiszteletbeli elnöknek kérte fel Kocsis Máté. „Kiemelt feladatom a magyar NB I. és a mögötte való utánpótlási rendszer szakmai munkájának ellenőrzése, felépítése, valamint a klubokban egy olyan konszenzus létrehozása, amely a magyar fiatalok kimeneténél egy perspektívának a biztosítása. Ez rendkívül komoly cél” – mondta Mocsai Lajos.

Farkas Ágnes egykor a Mocsai-csapatban játszott, most ellenfélként indul. A válogatott egykori átlövője a megkezdett munkát folytatná a jelenlegi elnökségi tagokkal. „Azt tudni kell a kézilabda-társadalomról, hogy egy nagyon-nagyon feszes húr, egy patikamérlegre feltett egyensúly, amit fenn kell tartania mind az elnökségnek, mind az elnöknek. Itt bármerre billenne ki a mérlegnek a nyelve, egy borzasztó nagy ellentétet szülne, és nem biztos, hogy egészséges ez, ha egy újat hozunk most és egy százhússzal robogó vonat elé vagy vonat alá váltunk és hirtelen várjuk, hogy jobb legyen” – mondta Farkas Ágnes.

A tisztújító küldöttgyűlés április 17-én választja meg a Magyar Kézilabda Szövetség új vezetését.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!