2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

A Duna Arénában rendezik a bokszvilágbajnokságot

Hír TV

2018. június 27., szerda 17:24

A Duna Arénában rendezik augusztus végén az amatőr ifjúsági bokszvilágbajnokságot. A Magyar Ökölvívó Szövetség kérésére társszervezőként a tavalyi vizes vb-t szervező BP 2017 Kft. is részt vesz a rendezésben. A versenyre félezer sportolót várnak, akik az 50 méteres medence tetején megépített ringben bokszolhatnak majd.

Elsőre meglepő helyszínen, a Duna Arénában rendezik augusztus végén az amatőr ifjúsági férfi és női ökölvívó-világbajnokságot. A versenyre mintegy 500 sportolót várnak, akik tíz napig versenyeznek majd a magyar fővárosban. A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke nem fogalmazott meg konkrét elvárást a népes magyar csapattal szemben, de magától a rendezéstől sokat vár.

„Azért fontos természetesen, hogy nemzetközileg egy kicsit jobban föltegyük magunkat a térképre, tehát hogy tudják, hogy Magyarország egyáltalán létezik. Pillanatnyilag nem vagyunk túlságosan jó helyzetben, és azt gondolom, hogy ez a világbajnokság rengeteget lendíthet a diplomáciai megítélésünk szempontjából is” – mondta Erdei Zsolt.

„Gyakorlatilag bármire alkalmas lehet, egy indoor motocross versenytől kezdve az asztalitenisz vébéig, vagy egy gálavacsorával egybekötött koncertig” – ezt mondta a helyszínválasztásról Balogh Sándor, az ökölvívó szövetség elnökségi tagja, aki egyben a tavalyi vizes vb-t szervező Bp 2017. kft gazdasági igazgatója. Utóbbi cég társszervezőként vesz részt a rendezésben. A vb-re két ringet építenek fel, mindkettő az 50 méteres medence tetején kap helyet.

„Úgy kell elképzelni, hogy egy kicsit leengedünk a medence szintjéből, sok száz kémiailag semleges vascsövet helyezünk el a medencében, és ennek a tetejére olyan borítást teszünk, amely 800kg/négyzetmétert megtart” – tette hozzá Balogh Sándor.

A Duna Aréna üzemeltetési igazgatója szerint szép feladat a bokszesemény megszervezése az uszodában, de nem egyedülálló, hiszen más országokban volt már hasonló megoldás.

„A medencék lefedése egy régi gondolat, hasonlót láttunk már Dubaiban. Annyit javítottunk ezen a felálláson, hogy nem engedjük le a vizet, ezáltal jelentős spórolást érünk el, nem kell a vízcserével számolni, és időben is jelentősen rövidebbek leszünk, mert nem kell megvárnia medencénk felfűtési idejét” – mondta Varga Csaba.

A Duna Aréna érintett medencéjének vízcseréje alkalmanként 15 millió forintba kerül, ezért volt fontos úgy megoldani a ringek felépítését, hogy ne kelljen leengedni a vizet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!