2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Volt nagykövet: London kész bármit megtenni

Hír TV

2018. március 14., szerda 07:51, frissítve: szerda 09:17

Nagy-Britannia a Szkripal-ügy nyomán Oroszország legkeményebb ellenfelévé válhat Nyugaton.

A volt orosz kém elleni idegmérges merénylet Londont Moszkva legkeményebb nyugati ellenfelévé teheti – erről ír az orosz Kommerszant. A lapnak Oroszország volt londoni nagykövete, Anatolij Adamisin azt mondta, a brit kormány reakciója arról tanúskodik, hogy London kész bármilyen rendkívüli intézkedést megtenni, függetlenül attól, hogy milyen mértékben támogatják majd nyugati szövetségesei. Minden afelé halad, hogy az angolok lesznek az utolsók Nyugaton, akik hajlandók lennének megbékélni Oroszországgal – mondta a diplomata.

A Vedomosztyi a Moszkvával szemben bevezetendő lehetséges brit büntetőintézkedések között sorolta fel az Oroszországban megrendezendő idei labdarúgó-világbajnokság bojkottját, az orosz tisztségviselők és üzletemberek elleni szankciókat, orosz diplomaták kiutasítását és a vízumkiadás szűkítését.

A brit Guardian egy név nélkül nyilatkozó volt orosz titkosszolgálati alkalmazottat idéz, aki szerint a katinai idegmérget a hidegháborúbú idején csak akkor alkalmazták, ha a cél a figyelemfelkeltés volt. Vagyis elképzelhető, hogy Vlagyimir Putyin szándékosan akart konfrontálódni Nagy-Britanniával, hogy a vasárnapi elnökválasztás kampányhajrájában ismét a nyugati vádaskodás áldozataként állítsa be Oroszországot – írja a lap.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!