2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kellemetlen helyzetben az Orbán-kormány

2016. május 10., kedd 08:06, frissítve: kedd 13:24

A Financial Times szerint a Magyar Nemzeti Bank forrásait az állami bevételek szépítésére is felhasználhatták. Mai külpolitikai lapszemlénkben kizárólag banki ügyekkel foglalkozunk.

A magyar jegybank nemrégiben napvilágra került átláthatatlan költekezései személyi összefonódásokról szólnak és a közpénzekkel való visszaélés gyanúját vetik fel – írta a Financial Times internetes kiadása. A londoni gazdasági napilap szerint a bank forrásait az állami bevételek szépítésére használták fel. A nemrég nyilvánosságra került részletek a Finacial Times szerint kellemtelen kérdéseket vetnek fel Orbán Viktor kormánya számára. A cikkíró emlékeztetett rá, hogy az Európai Központi Bank márciusban figyelmeztette Magyarországot, hogy a Magyar Nemzeti Bank programjai nem kapcsolódnak monetáris szerepéhez.

Az Európai Központi Bank nem engedi, hogy Horvátország módosítsa a jegybanki törvényt. A zágrábi Nova TV tulajdonába került dokumentum szerint az Európai Központi Bank arra figyelmeztette Horvátországot, hogy az Európai Unióval kötött megállapodás alapján a zágrábi vezetés köteles egyeztetni Frankfurttal a módosításokkal kapcsolatban. A horvát központi bankról szóló törvényt a kisebbik kormánypárt, a Most szeretné módosítani, hogy betekintést nyerhessen a Horvát Nemzeti Bank költekezésébe.

A Magyarországon jelenlévő orosz bank kínai valutában is hitelezni fog ügyfeleinek. A SPUTNIK orosz hírügynökség beszámolója szerint a Sberbank aktívan együttműködik számos kínai bankkal, hogy kínai valutában nyújthasson hiteleket oroszországi ügyfeleinek. Az orosz bank jüan alapú kötvények kibocsátását is tervezi, dátumot és összeget azonban egyelőre nem említettek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!