2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Videóüzenetben kérték Putyin segítségét

2016. május 11., szerda 20:08, frissítve: szerda 20:08

Egy uráli kórház dolgozói videóüzenetben fordultak az orosz elnökhöz, mert felére csökkent a fizetésük. Az orvosok arra panaszkodnak, hogy a pénzük már a megélhetésre sem elegendő.

Egy szülészet dolgozói kérték videóüzenetben Vlagyimir Putyin segítségét.

„A fizetésünk a reformmal párhuzamosan változtak, de nem fölfelé, hanem lefelé. Az egészségügyi minisztérium újabb megtakarításokra készül, s a megtakarításokat az emberek életkörülményeinek és a gyerekek oktatásának kárára hajtják végre. Nem szeretnénk megszegni a törvényeket, és sztrájkolni a munkahelyünkön, ezért kérünk öntől segítséget” – fogalmaz egy osztályvezető főorvos a videón.

A közép-uráli térség ipari központjának számító Nyizsnyij Tagilban a fizetések a felére csökkentek, a kezdő orvosok alig keresnek többet havi ötvenezer forintnak megfelelő összegnél.

A kórház egyik főorvosa szerint az emberek nem mernek panaszkodni Oroszországban. „Amikor feltöltöttük a videót, és elkezdtek érkezni a reakciók, akkor megértettem, hogy egész Oroszrország ilyen körülmények között él, csak mindenki fél, mert a munkahelyének elvesztésével fenyegették meg. Elismeréssel adóztak nekünk, hogy ilyen sokakat érintő problémát vetettünk fel” – fogalmazott Oleszja Hait.

Az orosz elnök nem szereti a nyilvános bírálatokat. A nép és a Vlagyimir Putyin közötti párbeszédre alkalmat adó Egyenes vonal című műsor idei adása előtt egy nappal őrizetbe vették azt a férfit, aki tavaly arra panaszkodott, hogy nem kapták meg a fizetésüket – nehogy ismét felvesse a kérdést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!