2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Tömegmészárlás Texasban

Hír TV

2017. november 5., vasárnap 21:02, frissítve: hétfő 08:26

27 embert lelőtt és 24-et megsebesített egy ámokfutó, aki egy texasi baptista templomban kezdett lövöldözni.

A támadás a Wilson megyében található Sutherland Springs első baptista templomában történt, helyi idő szerint délelőtt 11 óra 30 perckor. A szemtanúk legalább húsz lövésről számoltak be.

A helyi seriff, Joe Tackitt azt közölte, hogy lelőtték a támadót, akinek kilétéről nem közöltek információt. Indítéka sem ismert egyelőre, nyilatkozta az FBI helyi illetékese. 

A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint nem egy jellemző cselekményről van szó, templomok ellen ugyanis nem szoktak támadást végrehajtani – legalábbis az Egyesült Államokban. Az, hogy az elkövető egy istentiszteletre rontott be egy félautomata gépfegyverrel, és szinte lekaszabolta az embereket, az nagyon szomorú, de szinte filmbe illő cselekedet volt a részéről, tette hozzá Kiss-Benedek József. A szakértő terrorcselekménynek minősítette az esetet – a hátterében húzódó motivációról egyelőre azonban nem lehet tudni.

Sutherland Springs egy nagyjából 362 lakosú település, amely 35 mérföldre fekszik keletre Texas állam második legnagyobb városától, San Antoniótól.

„Az Isten legyen a texasi Sutherland Springs lakóival…” – üzente az Egyesült Államok elnöke ázsiai körútjáról a Twitteren.

A vasárnapi incidens az elmúlt fél évszázad hetedik legtöbb áldozatát követelő tömeggyilkossága az Egyesült Államokban. Október elején Las Vegasban nyitott tüzet egy férfi egy szállodai szobából egy countryfesztivál nézőire, majd öngyilkos lett. Az elkövető, Stephen Paddock 59 embert ölt meg.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!