2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Véget ért az angliai túszdráma

Hír TV

2017. október 23., hétfő 07:33, frissítve: hétfő 12:30

Őrizetbe vették és kórházba szállították a brit túszejtőt. A férfi vasárnap egy bevásárlóközpont bowlingpályáján tartott fogva órákig két alkalmazottat. A rendőrség kizárta a terrortámadást.

A közép-angliai Warwickshire megyében, Birminghamtől keletre fekvő Nuneaton város Bermuda Park nevű bevásárló- és szabadidőközpontjában egy sörétes vadászpuskával felfegyverkezett férfi négy órán át fogva tartotta a bowlingpálya két alkalmazottját. Egyelőre nem tudni, miért.

„Senkire sem fogta direktben a fegyvert, de rémisztő volt. Egyből gyorsan a játszóházba mentem, szóltam a gyerekeimnek és a nagyszüleiknek, hogy mennünk kell. Kijutottunk, mielőtt lezárták volna az egészet” – számolt be a történtekről egy szemtanú.

A helyszínre vezényelt különleges rendőri erők vasárnap este megrohamozták az épületet, és leterítették a támadót. Sem a túszok, sem ő nem sérült meg. A bowlingpályát üzemeltető cég vezetője azt mondta a BBC televíziónak, hogy tudomása szerint a túszejtő és az egyik alkalmazott ismerte egymást. A szemtanúk a támadót fehér, negyven év körüli, ápolatlan külsejű férfinak írták le. A rendőrség szerint nem terrorakció történt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!