2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Utasok százai előtt lőtte agyon a rendőrt

2016. április 1., péntek 10:52, frissítve: péntek 11:11

Több száz utas előtt lőtt agyon egy fegyveres egy rendőrt a virginiai Richmond egyik buszvégállomásán. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért támadt az egyenruhásra. A fegyverest végül két rendőr lőtte le, és a kórházba szállítás közben életét vesztette.

Egy fegyveres 200 utas előtt lőtt agyon egy rendőrt a virginiai település egyik buszvégállomásán. „A kezem a kilincsen volt, amikor két lövést hallottam. Először nem gondoltam arra, hogy ezek fegyverből jöhetnek, de aztán volt még öt, talán tíz is, és láttam a torkolattüzet a színezett ajtón keresztül. Futni kezdtem” – mondta egy szemtanú.

A fegyverest végül két rendőr lőtte le, a férfi a kórházba szállítás közben életét vesztette. A tűzharcban két utas könnyebben megsebesült. „Rettenetesen nehéz szívvel jelentem ma be Chad Dermyer rendőr elvesztését. Chad a sérüléseibe halt bele, amiket ma délután a Greyhound buszállomáson történt lövöldözésben szerzett, Richmondban. Úgy délután 2 óra 40 perc körül Dermyer rendőr egy férfi felé közelített a buszpályaudvar bejáratánál, miután beszélgetésbe elegyedtek a férfi egy kézifegyvert vett elő, és többször meglőtte Chadet. A férfi tovább lőtt a fegyverből, amire két másik rendőr válaszolt. A tűzharcban a férfi a váró mosdójába menekült, és továbbra is támadólag lépett fel, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek” – fogalmazott Steven Flaherty rendőrfőnök.

A buszjáratot és a pályaudvart üzemeltető Greyhound vállalat bejelentette: minden segítséget megad a rendőrségnek így a biztonsági kamerák felvételeit is rendelkezésre bocsátja. A társaság dolgozói közül senki sem sebesült meg. Azt még vizsgálják, hogy a fegyveres miért támadta meg a rendőrt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!