2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Újraválasztották Le Pent, visszatérne az alapokhoz

Hír TV

2018. március 11., vasárnap 21:50, frissítve: hétfő 10:09

Teljes támogatottsággal választották újra Marine Le Pent a francia Nemzeti Front elnökének – így döntött a pártkongresszus. A régi-új elnök programot is hirdetett, amelyben vissza kíván térni hagyományos irányvonalához, vagyis a bevándorlás- és iszlámellenes kérdésekre összpontosító politikához. Le Pen emellett megváltoztatná a párt nevét is, Nemzeti Frontról Nemzeti Összefogássá.

Kongresszust tartott a Nemzeti Front az észak-franciaországi Lille-ben. A párttanácskozáson a küldöttek százszázalékos támogatottságával megerősítették pozíciójában a politikai csoport jelenlegi elnökét, Marine Le Pent. Az újraválasztott elnök egyértelművé tette, hogy pártja vissza kíván térni a hagyományos irányvonalához, vagyis a bevándorlás- és iszlámellenes kérdésekre összpontosító politikához.

A legális és illegális bevándorlás a jövőben nem tartható. A francia emberek pénzének a francia emberekhez kell visszajutnia. A továbbiakban nem akarjuk üdvözölni, szállásolni, etetni és törődni az egész világgal – jelentette ki Le Pen.

A pártelnök a pártot is átnevezné, hogy elfogadhatóbb legyen a formáció, a küldöttek végül megszavazták, hogy ezután Nemzeti Összefogás legyen a párt neve.

Azt gondolom, hogy amikor a Nemzeti Összefogásról beszélünk, jobban fognak ránk figyelni, mert sokszor az emberek egyetértenek a témákkal, amiket megvédünk, de a név Nemzeti Front, azt mondják, ó ne, ne a Nemzeti Front, ne, ne a rasszisták. Úgy vélem, hogy emiatt új szemmel lehet majd ránk nézni, és talán több szövetségesünk is lehet egy nap, amikor hatalomra kerülünk – véli Huyguene Fatna, a Nemzeti Front regionális vezetője.

Jean-Marie Le Pen, a párt alapítója politikai öngyilkosságnak nevezte a névváltoztatást, csakúgy, mint korábbi helyettese.

Ha csak a névváltozásról beszélünk, azzal nem nagyon értek egyet, mert nem látom értelmét. Úgy vélem, ez egy márka, mint a Dior parfüm vagy a Chanel, mint a Martell konyak, amink van, azt védelmezzük, és azért tesszük ezt, mert az ügyfelek lojalitását jelentik. A politikában az ügyfeleink a szavazók – mondta Bruno Gollnisch.

Azért nem telt el a hétvége botrány nélkül a Nemzeti Front háza táján. Marine Le Pen parlamenti asszisztensét, Davy Rodriguezt ugyanis rasszista beszéddel vádolták meg. A radikális jobboldali mozgalom ifjúsági tagozatának helyettes vezetője az internetre felkerült felvétel szerint egy fekete bőrű biztonsági őrt sértegetett szombatra virradó éjjel egy lille-i bárban. A pártvezetés átmenetileg felfüggesztette Davy Rodriguezt, amíg nem ad magyarázatot arra, hogy mi történt pontosan a bárban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!