2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Újabb terrorcselekmény: több mint negyven halott

,

2015. május 13., szerda 11:59, frissítve: szerda 12:02

Több mint negyven ember halt meg egy síitákat szállító autóbusz elleni támadásban a dél-pakisztáni Karacsi kikötővárosában. A támadást a pakisztáni tálibok vállalták magukra.

Egy busz utasait támadták meg fegyveresek a dél-pakisztáni Karacsiban. A 6-8 merénylő motorral érkezett a helyszínre. Előbb bekerítették a buszt, majd felszálltak a járműre és lemészárolták a bent lévők nagy részét. A buszon 60-65-en utaztak, közülük több mint negyven embert öltek meg. „A támadók kilenc milliméteres géppisztolyokat és más fegyvereket használtak. Az embereket a buszon belül gyilkolták meg, nem kívülről nyitottak rájuk tüzet” – mondta a nyomozó.


Az áldozatok egy síita vallási csoport, az izmaelita szekta tagjai, akik épp egy mecsethez tartottak. A BBC szerint a lemészárolt hívők egy békés közösség részének számítottak Pakisztánban.

A merényletet a helyi tálibok vállalták magukra. A szunnita többségű városban gyakoriak a síiták elleni támadások. Az elkövetők feltételezések szerint általában tálibok és más szélsőséges szunnita csoportok, amelyek hitehagyottaknak tartják a síitákat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!