2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Újabb háború jöhet a Közel-Keleten

Hír TV

2017. november 7., kedd 08:07, frissítve: kedd 12:01

Háborúra készül Szaúd-Arábia Irán ellen? Az idei év lehet a legmelegebb a jegyzett történelemben. Nemzetközi lapszemle.

Háborúra készül Szaúd-Arábia Irán ellen? − teszi fel a kérdést a Newsweek. Az amerikai hetilap weboldalán idézett szakértő szerint könnyen fegyveres konfliktushoz vezethet, hogy az Irán által támogatott jeleni lázadók rakétát lőttek ki a szaúdi főváros felé. Az elemző ugyanakkor nem zárja ki, hogy a szaúdi rezsim a háborús retorikával a korrupciós ügyeiről akarja elterelni a figyelmet.

A Paradise-iratok arra utalnak, hogy a világot egyre inkább egy szűk milliárdos réteg irányítja − erről adott ki közleményt Bernie Sanders volt amerikai elnökjelölt a Guardian című brit lapban. A demokrata szenátor szerint a kiszivárgott dokumentumok jól mutatják, hogy a nemzetközi oligarcha réteg hogyan válik egyre gazdagabbá vagyona és profitja rejtegetésével az adóhatóságok elől.

Várhatóan 2017 lesz a jegyzett történelem legmelegebb éve − közölte a Meteorológiai Világszervezet. A BBC által idézett kutatás szerint az emberi tevékenység által okozott globális felmelegedés továbbra is változatlan tempóban folytatódik. A szakértők úgy fogalmaznak, hogy az idén tapasztalt szélsőséges időjárási jelenségek már jelzik, hogy milyen következményekkel jár a klímaváltozás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!