2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Tüntetőket vert a francia elnök biztonsági főnöke

Hír TV

2018. július 19., csütörtök 19:34

Tüntetőket vert a francia elnök biztonsági főnöke egy május elsejei tüntetésen. Egy most előkerült videó alapján Emmanuel Macron testőre egy férfit és egy nőt bántalmazott rendőri felszerelésben. A biztonsági főnököt ideiglenesen felfüggesztették az állásából.

Óriási felháborodást váltott ki a videó Franciaországban, amelyen a május elei súlyos összecsapások láthatók Párizsban a rendőrök és a tüntetők között. Egy rendőrsisakot viselő férfi, aki tüntetőket ütlegel t az elnök, Emmanuel Macron biztonsági stábjának főnöke. Alexandre Benalla állítólag megfigyelőként vett részt a tüntetésen, de nem tudni, hogy miért avatkozott be, ha nem az elnököt kellett védenie. 

Az elnöki hivatal két hétre felfüggesztette a biztonsági főnököt. A párizsi ügyészség pedig testi sértés gyanújával indított nyomozást a biztonsági főnök ellen. Vizsgálják azt is, hogy a túllépett-e a hivatali körén, és milyen minőségében használt rendőri jelvényt. 

 „Elfogadhatatlan ez a viselkedés. még akkor is, ha erőszakos volt a tüntetés, megtettük a szükséges lépéseket”- mondta egy államtitkár

Az ellenzék ugyanakkor további válaszokat vár. „Hogyan kaphatott rendőri felszerelést az elnöki hivatal kabinetvezető-helyettese hogyan azonosította magát és vajon a videó előkerülése után megpróbálták-e eltusolni az ügyet?” - tett fel kérdéseket a konzervatív ellenzéki vezető.

Hiába függesztették fel két hétre a biztonsági főnököt, a francia sajtó úgy tudja Alexandre Benalla szervezte a világbajnoki döntő után hazaérkező válogatott fogadóünnepségét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!