2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Tovább gyűrűzik a zaklatási botrány

Hír TV

2017. november 3., péntek 18:13

Tovább gördülnek a zaklatási történetek Hollywoodban: Harvey Weinsteinnek, Kevin Spacey-nek és Dustin Hoffmannak is újabb vádlója állt elő, szexuális zaklatással vádolják őket. Vélhetően ez még mindig a jéghegy csúcsa, nem lehet tudni, hol fog megállni az amerikai filmipar botránya.

A Harvey Weinstein-jelenség – ahogy nevezik már szerte a világon. A hatalommal bíró férfi szexuálisan zaklat egy egzisztenciálisan kiszolgáltatott nőt. Az Oscar-díjas producer ellen eddig már több mint 60 hölgy állt elő konkrét vagy kevésbé konkrét vádakkal, köztük olyan színésznők, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow. Szerdán újabb vádló jelent meg a színen, Paz de la Huerta színésznő, akinek a bejelentését a manhattani ügyészség kiemelten kezeli: ő ugyanis azt állítja, hogy a filmmogul 2010 őszén kétszer is megerőszakolta, ezek a bűncselekmények tehát még nem évültek el.

Rosszul áll a szintén Oscar-díjas Kevin Spacey szénája is: a színészt ért vádak miatt a Kártyavár című népszerű sorozat folytatását ideiglenesen felfüggesztette a gyártó cég, és szerdán a stáb több tagja is azzal állt elő, hogy Spacey szexuális zaklatásaival tönkretette a forgatások hangulatát. Közülük nyolcan, mind 30 év alatti fiatalemberek, részleteket is elárultak, milyen módon közeledett hozzájuk a színész. Spacey október 29-én, az első vád felmerülése után, a Twitteren kért nyilvánosan bocsánatot, és egyúttal elismerte, hogy évek óta homoszexuálisként él.

Dustin Hoffman is elnézést kért szerdán, miután egy hölgy bejelentette: 1985-ben, Az ügynök halála című film forgatásakor fogdosta őt a színész. De nála sem állt meg itt a lavina: csütörtökön egy másik nő azt állította, hogy a színész 1991-ben egy forgatókönyv megbeszélésekor szexuális ajánlatot tett neki.

Eközben Brett Ratner filmrendező egy másik megoldást választott: ő jó hírének megsértése miatt beperli azt a színésznőt, aki azt állította, hogy 12 éve megerőszakolta őt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!