2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tojással dobálták Le Pent

2017. május 5., péntek 10:07, frissítve: péntek 10:38

Tojással dobálták meg a francia szélsőjobboldali elnökjelöltet, miközben a Bretagne-félszigeten kampányolt. Marine Le Pen a felmérések szerint elvesztette a szerdai tévévitát. Riválisa, Emmanuel Macron még jogi eljárást is kezdeményezett ellene egy kijelentése miatt.

Tojászápor elől kellett menekíteni a francia szélsőjobb elnökjelöltjét. Marine Le Pen a Bretagne-félszigeten kampányolt, amikor tüntetők vették körül, akik azt skandálták, hogy nem kérnek a fasizmusból.

A radikális Nemzeti Front jelöltje megvédte EU-, globalizáció- és bevándorlásellenes nézeteit. „Én csak az emberek aggályaira válaszolok. Kifejezem a haragjukat, azt az érzést, hogy magukra hagyták őket. Az elitnek ezek tűrhetetlen gondolatok. Sajnálom, hogy csalódást okozok nekik, de én pontosan azt teszem, amit a francia nép vár tőlem” – fogalmazott Le Pen.

A jelölt a felmérések szerint elvesztette a szerdai tévévitát. Ellenfele még jogi eljárást is kezdeményezhet vele szemben, mert Le Pen azt állította a vitában, hogy Macron bahamai offshore számlán tartja a pénzét.

„Ez tipikusan az, amit álhírnek hívunk. Le Pen asszony ezt úgy dobta be, hogy az interneten már felkészült a csapata. A szövetségesei, akikről már a kampány kezdete óta beszélek, akik hazugságokat terjesztenek rólam: az oroszokhoz kötődő oldalak” – nyilatkozta Emmanuel Macron.

A balközép jelöltet nemcsak támadások érik külföldről: első számú politikai példaképe, Barack Obama internetes videoüzenetben állt ki mellette.

„Lenyűgözött Emmanuel Macron kampánya. Kiállt a liberális értékekért, bemutatta, hogy a jövőben milyen fontos szerepet játszik majd Franciaország Európában és a világban, és elkötelezte magát amellett, hogy jobb jövőt biztosít a francia népnek. Az emberek reményeire hat, nem a félelmeikre. Azt szeretném, hogy francia barátaim tudják: Emmanuel Macront támogatom. Előre! Éljen Franciaország!” – mondta Barack Obama.

A választás második fordulója május 7-én, vasárnap lesz. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint Macron 59, Le Pen 41 százalékos eredményre számíthat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!