2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több mint hétezer migráns érkezett

2015. augusztus 24., hétfő 10:01, frissítve: hétfő 15:17

Több mint hétezer migráns érkezett vasárnap Macedóniából Szerbiába az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint. Macedónia ideiglenes megállót épít a menekülteknek a vasúti sínek mellett Gyevgyelijában, és buszokkal segíti a migránsok áthaladását, miután múlt héten a bevándorlók áttörték a déli határnál felhúzott rendőrkordont.

Ideiglenes megállót építenek a menekülteknek a vasúti sínek mellett Gyevgyelijában. Miután megakadályozni nem tudta a belépésüket, a macedón állam vonattal és buszokkal utaztatja Szerbiába a Görögország felől érkező migránsokat. „Kézben tartjuk a helyzetet, működik a regisztráció, az emberek északra utaztatása is jól halad” – mondta Zoran Jolevski macedón védelmi miniszter.

Az ENSZ menekültügyi szervezete szerint vasárnap hétezer menedékkérő érkezett Szerbiába. Azt is közölték, hogy a balkáni menekültválság kezeléséért az érintett országoknak és az Európai Uniónak is többet kell tennie.
Leszbosz szigetéről komppal szállítják tovább a menedékkérőket. Amint elérik a szárazföldet, vonattal vagy busszal Thesszalonikibe mennek tovább, onnan pedig a legtöbben Németországba indulnak.

Görögországba idén már több mint 160 ezer menedékkérő érkezett, háromszor annyi, mint tavaly. Németországba az év végéig több mint 700 ezer migránst várnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!