2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Több mint 40 évig nem bukott le a sorozatgyilkos

Hír TV

2018. április 26., csütörtök 12:07, frissítve: csütörtök 12:56

Az amerikai férfi a 70-es-80-as években Kalifornia több pontján 12 embert gyilkolt meg, 51 nőt erőszakolt meg, és több mint 120 betörést követett el. A most 72 éves bűnözőt tegnap vették őrizetbe Sacramentóban.

40 évig keresték az úgynevezett "Aranyállambeli Gyilkost", fantomképeit Kaliforniában a 80-as években sokan ismerték. A rejtélyes elkövető 1976 és 1986 között rettegésben tartotta Sacramentót és környékét:

A sorozatgyilkos ügyében az FBI vette át a nyomozást, de elakadt. Az akta a "döglött ügyek" nyilvántartásába került évtizedekre, de két évvel ezelőtt újranyitották, miután a bűnügyről megjelent egy bestseller könyv Michelle McNamara írőnő tollából. Ekkor az FBI 50 ezer dolláros jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek.

– Az elmúlt néhány napban, miután az információk erre a személyre kezdtek mutatni, elkezdtük megfigyelni. Sikerült titokban DNS-mintákat vennünk tőle, és ezzel bebizonyosodott, hogy ő a keresett személy – fogalmazott Scott Jones, Sacramento rendőrfőnöke.

A 72 éves Joseph James DeAngelót kedden vették őrizetbe. A férfi a nyugdíjasok hétköznapi életét élte Sacramento egyik elővárosában, lányával és unokájával. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást, de nem ismerte be a bűncselekményeket.

– A válasz mindig itt volt velünk Sacramentóban. Az elmúlt 40 évben számtalan áldozat hiába várt az igazságszolgáltatásra – mondta Anne Marie Schubert sacramentói kerületi ügyész.

A férfi korábban rendőrként dolgozott, de a 70-es évek végén bolti lopás miatt kirúgták. A nyomozók rendőrmúltja miatt nem gyanakodtak rá.

– Itt az ideje, hogy az áldozatok és hozzátartozóik újra gyászoljanak. 40 évnyi gyötrelem után lezárhatjuk ezt a tragédiát az életünkben. Innentől kezdve végre megkezdődhet a gyógyulás folyamata mindenki számára – nyilatkozta Bruce Harrington az egyik áldozat testvére.

A büntetőügyben újraindították az eljárást, az ügyészség jelezte: halálbüntetést fognak a gyanúsítottra kérni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!