2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Titkos ügynökök raboltak el egy férfit Berlinben

2017. augusztus 3., csütörtök 08:46

Vietnami titkos ügynökök raboltak el egy menedékkérőt Berlinben. A gazdasági károkat is vállalják a brexit hívei. Botrányt kavart Romániában egy Monarchia-korabeli vasútvonal felújítása.

Emberrablást hajtott végre a német fővárosban a vietnami titkosszolgálat. Lapinformációk szerint a férfit felfegyverzett ügynökök betuszkolták egy autóba Berlin belvárosában, majd erőszakkal Vietnamba hurcolták. A német külügyi tárca biztos abban, hogy emberrablás történt, ezért kiutasította az országból a vietnami titkosszolgálat képviselőjét, és berendelte az ország nagykövetét. Az elrabolt üzletembert, aki korábban parlamenti képviselő is volt, hazájában azzal vádolják, hogy 125 millió euró veszteséget okozott egy vietnami állami cégnek. A férfi Németországban menedékjogi kérelmet adott be, amelynek az elbírálása elrablásakor még folyamatban volt. A vietnami hatóságok azt közölték, hogy a férfi feladta magát hazájában.

Az Egyesült Királyság uniós kilépésére szavazók többsége vállalja a távozással járó gazdasági hátrányokat – derül ki egy brit közvélemény-kutatásból. A kilépéspártiak negyven százaléka szerint az sem lenne túl nagy ár, ha ő vagy egy családtagjuk elveszítené az állását. A közvélemény-kutatók szerint egyértelmű, hogy nagy részük, főleg a férfiak és az idősek, hajlandók nagy árat fizetni a brexitért. A felmérések azt mutatják, hogy a közvélemény továbbra is ugyanannyira megosztott a távozás kérdésében, mint korábban. A konzervatív kormány kitart a brexittárgyalások menetrendje mellett, a legfőbb ellenzéki erő, a Munkáspárt pedig szintén eldöntöttnek tekinti a kilépést.

Bírálatok kereszttüzébe került a román közlekedési miniszter, miután egy olyan erdélyi vasutat avatott fel, amely az Osztrák–Magyar Monarchia idején épült. Egy egyesület szerint felháborító, hogy egy lepusztult vasútvonalat nyitottak meg ismét a forgalom előtt. A szóban forgó szakasz Beszterce-Naszód megyében köti össze Kisilvát Óradnával. A vasútvonalat a magyar állam építette 130 évvel ezelőtt, hogy bekösse az akkor bányatelepülésnek számító Óradnát a vasúti hálózatba. A 21 kilométeres szakaszt 1939-ben 37 perc alatt tette meg a vonat, ma 49 percre van szüksége ehhez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!