2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Titkos látogatást tett a CIA első embere

2016. március 29., kedd 08:15, frissítve: kedd 08:15

Csak a dolgozó menekültek maradhatnak tartósan Németországban. Titkos látogatást tett Moszkvában a CIA első embere. Fidel Castro kioktatta Barack Obamát.

Tanulásra és munkára kötelezhetik a migránsokat Németországban. A német belügyi tárca szerint a jövőben csak azok kaphatnának határozatlan idejű tartózkodási engedélyt, akik hajlandók dolgozni és német nyelvet tanulni. A szigorítás célja, hogy csak a beilleszkedésre törekvő menekültek maradhassanak tartósan az országban. A törvényjavaslat legkésőbb májusban a kormány elé kerülhet. A jelenlegi szabályozás szerint háromévi tartózkodás után szinte automatikusan jár a letelepedés lehetősége a menedékkérőknek.

Titkos amerikai látogatás

 

Titkos látogatást tett Moszkvában az amerikai Központi Hírszerző Hivatal, a CIA igazgatója. John Brennan az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal tárgyalt március elején, és valahol máshol is járt, hogy hol, azt nem közölték. A Kremllel állítólag nem lépett kapcsolatba. A látogatás központjában az Oroszország és az Egyesült Államok közötti bizalom kérdése állt. Hivatalos orosz közlések szerint a vizit és a szíriai orosz csapatkivonás között nincs összefüggés.

Egy volt orosz hírszerző szerint Brennan az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőinek megsemmisítéséről tárgyalhatott. Oroszország fontos partner ebből a szempontból, mert nemcsak önálló hírszerzése van Szíriában, hanem rendelkezik a szíriai, iraki és iráni hírszerzés értesüléseivel is. John Kerry amerikai külügyminiszter Brennan után, múlt héten járt Moszkvában, ahol bejelentette: az Egyesült Államok és Oroszország a konfrontációról áttért a párbeszédre Szíria ügyében.

Hiába a történelmi látogatás, Kuba nem felejt

 

Barack Obama történelmi látogatása ellenére Kuba nem felejti az elmúlt évek összetűzéseit – így reagált Fidel Castro az amerikai elnök vizitjére egy helyi lapban. A politikától már visszavonult kommunista politikus Obama testvér című levelében hozzátette: Kubának nincs szüksége a birodalom semmiféle ajándékára. Castro az amerikai elnök azon szavaira, hogy felejtsék el a múltat, olyan régi vitás kérdéseket sorolt fel, amelyekre az eddigi enyhülés sem hozott gyógyírt. Itt említette a gazdasági blokádot, a fegyveres inváziót Kuba ellen és egy zsúfolt kubai utasszállító repülőgép felrobbantását. Fidel Castro szerint az amerikai elnöknek nem kellene elméleteket gyártania a kubai politikáról, inkább magába kellene fordulnia.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!