2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tilos a gyülekezés éjszaka Brüsszel bevándorlónegyedében

2017. március 2., csütörtök 19:01, frissítve: csütörtök 20:25

A lakók biztonsága érdekben megtiltotta az egyik brüsszeli önkormányzat, hogy éjjel háromnál többen találkozzanak a bevándorlónegyedként számon tartott Molenbeek egyes részein.

Éjszakai gyülekezési tilalmat rendelt el a brüsszeli Molenbeek negyedének önkormányzata Beekkant városrész környékére. A rendelkezésre azért volt szükség, mert a közelmúltban elharapózott a fizikai és verbális agresszió, 15 és 25 év közötti fiatalokból álló csoportok zavarták a városrész lakóinak nyugalmát, megszaporodtak a lopások, és egyre több kábítószerrel kapcsolatos ügyben kell intézkedni.

A gyülekezési tilalom este 9 és reggel 5 óra között lesz érvényben, legalább három hónapig és a háromnál nagyobb fős csoportok összegyűlését tiltják meg. Az intézkedést a városrész lakói kezdeményezték az önkormányzatnál.

A rendőrség azt mondja, ismerik ezeket a csoportokat, tudják kezelni ezt a helyzetet, és az önkormányzattal együtt mindent megtesznek azért, hogy ismét hamarosan visszatérjen az élet a régi kerékvágásba – tudósított a brüsszeli Molenbeekből Arató László, a Hír TV munkatársa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!