2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Szijjártó határvédelmet adna a Zöld-foki szigeteknek

Hír TV

2017. november 18., szombat 09:18, frissítve: szombat 10:29

Budapest elvárja az EU-tól, hogy segítsen a Zöld-foki szigeteknek a határvédelemben – ezt Szijjártó Péter nyilatkozta, miután a migrációról tárgyalt az afrikai ország vezetőivel.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ez azért lenne fontos, mert így a többi afrikai állam számára is egyértelművé válna, hogy aki együttműködik az Európai Unióval, és segíti az európai biztonság helyreállítását, azt az unió is támogatja.

„A Zöld-foki Köztársaság a leginkább együttműködő ország itt Afrikában az Európai Unióval, hiszen egyedüli afrikai országként kötöttek visszafogadási megállapodást az EU-val. Ha minden afrikai ország így tenne, akkor a migrációs nyomás jóval kisebb lenne déli irányból az Európai Unión, ezért azt javasoljuk, hogy az Európai Unió igenis becsülje meg az ilyen együttműködő partnereket, ezért azt szorgalmazzuk, hogy a Zöld-foki Köztársaság kérésének megfelelően nyújtsunk határvédelmi támogatást a szigetországnak, kössön az Európai Unió gazdasági együttműködési megállapodást, és adjon vízumkönnyítést ennek az országnak” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!