2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szexista kijelentése miatt repült a miniszter

2015. december 8., kedd 12:45, frissítve: kedd 12:45

Szexista megjegyzése miatt nem maradhat pozíciójában Bratislav Gasic védelmi miniszter. A miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján az egyik guggoló újságírónőnek azt mondta: „Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen letérdelnek”. A miniszterelnök az egész kormány nevében bocsánatot kért az újságírónőtől, később ezt megtette a miniszter is.

„El sem hiszem, hogy Jovo Krivokapic annyi ideig itt kint tartotta magukat. Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen letérdelnek” – ezzel a mondattal vágta el politikusi karrierjét a szerb védelmi miniszter. Bratislav Gasic egy vasárnapi sajtótájékoztatón próbált meg az újságírókkal viccelődni.

Aleksandar Vucic kormányfő a szexista megjegyzés miatt menesztette miniszterét és bocsánatot kért minden Szerbiában élő nőtől. „Nem vagyok mérges Aleksandar Vucic barátomra és vezetőmre. Világosan megértem, mi áll a döntése mögött. A nap végén mindannyian a szerb Haladás Pártjában egy még modernebb, még jobb, szebb és tisztességes Szerbiáért harcolunk” – közölte a menesztett miniszter.

Aleksandar Vucic már vasárnap sokkolónak nevezte Gasic kijelentését, a védelmi miniszter pedig később közleményben és telefonon is bocsánatot kért az újságírótól. Bratislav Gasic utódjáról később dönt a szerb kormány.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!