2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Százával érkeztek Dániába is a menekültek

2015. szeptember 8., kedd 12:40, frissítve: kedd 13:22

Dániában is fokozódik a menekültválság. Hétfőn 800 bevándorló érkezett vonattal Koppenhágába Németországból. A legtöbben Svédországba utaznának tovább. Közben a német alkancellár bejelentette, hogy évente akár félmillió menekültet is befogadnának, az idén 800 ezer migránst várnak. A politikus Magyarországnak is üzent, azt mondta: ha nem vállal nagyobb szerepet a válság rendezésében, akkor csökkenthetik az uniós forrásokat.

A bécsi Westbahnhof állomásra érkeznek vonattal a menekültek Magyarországról. A rendőrség szerint az elmúlt 24 órában hétezren érkeztek. ƒ„Isten hozta a menekülteket! Legyen áldott utuk és teljesüljön minden vágyuk” – olvasható a pályaudvar falára kitett feliraton.

A Bécsbe érkező migránsok Németországba mennek tovább, az érkezőket önkéntesek várják étellel, itallal és információkkal. A hatóságok azt mondják, megnövelték az állomás befogadó kapacitását, így most már 900 emberről tudnak gondoskodni, ha a migránsok egy újabb hulláma érkezne.

A dán fővárosba, Koppenhágába félszáz migráns érkezett kedd kora reggel. A menekülteket itt is élelmiszercsomagokkal várták. A migránsok tovább akarják folytatni útjukat a vonattal 35 percre lévő Svédország felé. Néhány menekült feszültté vált, amikor megtudták, a dán hatóságok nyilvántartásba veszik őket. A hatóságok azonban azzal nyugtatták őket, hogy a regisztráció után folytathatják útjukat Svédország felé. Hétfőn 800 ember lépett be Dánia területére Németországból. A dán miniszterelnök szerint a migránsok nem Dániába akarnak letelepedni.

Közben Sigmar Gabriel német alkancellár felszólította Magyarországot a menekültügyi rendszer körülményének javítására, és kijelentette, hogy veszélybe kerülhet az uniós finanszírozási, támogatási rendszer és a schengeni belső határok nyitottsága, ha az uniós partnerek nem veszik ki a részüket az európai menekültválság kezeléséből.

Szijjártó Péter „rendkívül álszentnek és tisztességtelennek” nevezte, hogy miközben választ keresnek az EU-ra nehezedő egyik legnagyobb kihívásra, egyes nyugati politikusok pénzügyi támogatások megvonásával fenyegetőznek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!