2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sürgeti az uniót Orbán

2017. március 31., péntek 08:13, frissítve: péntek 08:43

Az Európai Néppárt elnöke és Orbán Viktor határozottan támogatja Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt a vasárnapi szerbiai elnökválasztáson.

A média letörése után Orbán az akadémiára koncentrál – írja az EU Reporter. A szerző szerint közismert, hogy Orbán Viktor támogatja az annyira magasztalt illiberális demokráciát, Magyarországon közben csak az utolsó nyomai fedezhetők fel a független és plurális médiának, a cégeknek hajbókolniuk kell Orbánnak, ha szeretnék folytatni a tevékenységüket. Hozzáteszi: a kormányfő beültette az emberit az alkotmánybíróságra, most pedig a tekintetét az egyetemekre vetette. Az EUreporter megjegyzi, hogy a miniszterelnök mindezt büntetlenül teszi.

Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke és Orbán Viktor magyar kormányfő határozottan támogatja Aleksandar Vucic miniszterelnököt a vasárnapi szerbiai elnökválasztáson. A belgrádi Blic napilap beszámolója szerint Orbán Viktor az Európai Néppárt máltai kongresszusán arra szólította fel az Európai Uniót, hogy gyorsítsa fel a csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával, kiemelve a stabilitás fontosságát a Balkánon.

Újabb fenyegetésre figyelmeztet az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjához közel álló Daily Express. A lap internetes oldala szerint Argentína arra használja a brexitet, hogy lecsapjon a Falkand, más néven Malvin-szigetekre. A lap tudósítása szerint Argentína korábbi londoni nagykövete kijelentette, hogy az európai országok eddig támogatták a Falkland-szigetekkel kapcsolatos brit álláspontot, de ezek az országok nem szeretnék veszélybe sodorni kapcsolataikat Argentínával sem. Most látni fogják azt is, hogy nincs szükség az elköteleződés eddigi szintjére, aminek lesznek következményei, jósolta a Daily Express szerint a volt nagykövet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!