2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Süddeutsche Zeitung: Orbán stratégiájának alapja az ellenségteremtés

Hír TV

2018. július 17., kedd 07:55, frissítve: kedd 08:52

A magyar kormány új stratégiája szerint nem a migránsok, hanem a jogvédők a fő ellenség – ezt emeli ki egy brit elemzés. Egy német cikk pedig azt nézi végig, hogyan exportálja Orbán Viktor a gyűlölködő populizmust más európai országokba. Külföldi lapszemle.

A magyar kormány elhatározta, hogy a maradék ellenfelét és kritikusát is elhallgattatja – tudósít az Euronews. A felsorolásban előkerül a jogvédő szervezetekre kivetett 25 százalékos büntetőadó, a szigorított gyülekezési törvény, ami abnormális büntetésekkel próbálja elriasztani a tüntetőket, valamint a tudományos elit elleni támadások.

Stratégiát váltott a magyar kormány, már nem a migránsok, hanem a jogvédők és civilek az ellenségei, akárcsak a putyini Oroszországban – írja az Independent. Az ENSZ emberi jogi vezetőjét idézik, aki szerint a magyar kormány olyan elszánt idegenellenes kampányt folytat, hogy az már az alapvető emberi jogok betartását veszélyezteti. Ezt mutatja, hogy például a magyar kitoloncolási törvény alapjaiban ellenkezik az uniós joggal.

Magyarország testesíti meg az új korszellemet Európában. Évekkel ezelőtt az EU rossz tanulója volt, most viszont mindenki a magyar kormányt próbálja másolni idegengyűlöletben, hatalomépítésben és populizmusban. A Süddeutsche Zeitung helyszíni riportja szerint Orbán stratégiájának alapja az ellenségteremtés, aztán megvédeni az országot a képzelt ellenségtől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!