2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Skóciában is szépen kijut az amerikai elnöknek a tiltakozókból

Hír TV

2018. július 14., szombat 17:21, frissítve: vasárnap 09:45

Egy felfújható Donald Trumpot ábrázoló óriás csecsemőt eresztenek fel Edinburgh-ban, tiltakozva az amerikai elnök látogatása ellen. A gumicsecsemő egy telefont fog a kezében, utalva arra, hogy Trump rendszeresen a Twitteren keresztül gúnyolódik. A skót fővárosban tízezres tömeget várnak. Közben Skócia másik felén néhány százan az amerikai elnök golfpályája előtt tiltakoznak, óriási rendőri készültség mellett. Trump édesanyja skót, négy éve vett egy birtokot a tengerhez közeli Turnberryben. Tervei szerint itt fog lazítani, mielőtt hétfőn találkozik Vlagyimir Putyinnal Helsinkiben.

Egy felfújható, Donald Trumpot ábrázoló óriáscsecsemőt eresztettek fel a skót fővárosban, Edinburghban az amerikai elnök látogatása ellen tüntetők. A figura telefont fog a kezében utalva arra, hogy Trump rendszeresen a Twitteren keresztül üzenget és gúnyolódik.

Közben Skócia másik felén néhány százan Donald Trump golfpályája előtt tiltakoznak, óriási rendőri készültség mellett. Az amerikai elnök édasanyja skót volt, Trump négy éve vette a birtokot a tengerhez közeli Turnberryben.

„Trump egy nárcisztikus, nőgyűlölő rasszista, nincs helye itt. A legjobb lenne, ha gyorsan visszamenne Amerikába” – vélekedett az egyik tüntető.

Egy Greenpeace-aktivitsa azzal igyekezett bőszíteni az amerikai elnököt, hogy motoros sárkánnyal elrepült a birtok előtt egy molinót húzva maga mögött. A molinóra golfos hasonlattal azt írta, hogy Trump nem üti meg a szintet. A politikus nem törődött a tiltakozókkal, vígan golfozott a birtokán. A hétvégén lazít, és közben készül a hétfői találkozóra Vlagyimir Putyinnal.

Demokrata képviselők szerint Trumpnak le kellene mondania a helsinki találkozót az orosz elnökkel azután, hogy az elnökválasztási kampány orosz befolyásolását vizsgáló amerikai ügyész vádat emelt 12 orosz hírszerző ellen. Ők a vád szerint feltörték Trump demokrata riválisa, Hillary Clinton e-mailfiókját, majd az ellopott adatokkal lejáratták Clintonékat.

„Egy ideje már aggasztó, hogy Trump elnök úr véletlenszerűen dönt egy-egy diplomáciai találkozóról. Különösen egy olyan ember esetében, mint Vlagyimir Putyin, aki egy 20 éve hatalmon lévő korábbi KGB ügynök. Joggal tartunk attól, hogy ki fogja használni ezt az előnyét. Az is fontos lenne, hogy Trump elnök úr érzékelhetően kiálljon az orosz választási beavatkozások ellen és ne csak bólogasson, amikor Putyin azt mondja, hogy nem ők voltak. Enélkül a találkozót meg se kéne tartani” – jelentette ki egy ellenzéki szenátor, Mark Warner.

Donald Trump európai körútja előtt azt mondta, úgy érzi, hogy az európai vezetők közül Putyinnal fogja megérteni magát a legjobban.  „Felkészült-e eléggé, felkészült-e, ugyan már! Csak ezen tudnak lovagolni. És akkor azt mondják, hogy Trumpnak vigyáznia kell, mert Putyin KGB-ügynök volt. És akkor mi van? Putyin teljesen rendben van. Mindannyian emberek vagyunk nem? Felkészült vagyok, mi lennék? Egész életemben erre készültem, de persze erről nem beszélnek a médiában –méltatlankodott Trump július elején.

Korábban az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága republikánus képviselők szavazatával együtt mondta ki, hogy személyesen Vlagyimir Putyin rendelte meg az orosz beavatkozást a 2016-os amerikai elnökválasztásba.

(Fotó: Kirsty O’Connor/PA)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!