2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Schöpflin: Az EU saját maga miatt van veszélyben

Hír TV

2018. május 8., kedd 07:54, frissítve: kedd 08:37

A hiperliberális EU saját maga miatt van veszélyben - Schöpflin György fideszes EP-képviselő szerint. A Guardian a keresztény demokrácia magyarországi építéséről számol be. A szlovák miniszterelnök pedig a külföldieknek juttatott osztrák családi pótlék megvágását bírálja.

Az EU saját maga miatt van veszélyben - idézi az Express Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselőt. A politikus a beszámoló szerint hiperliberálisnak nevezte az Európai Uniót, amivel szemben Magyarország alternatívát kínál. Schöpflin úgy véli, az EU már nem tudja, milyen akar lenni, és teljesen megosztott. Mint mondta, aggódik is, hogy merre megy majd Európa a következő 5-10 évben.

Egy keresztény demokrácia építéséről beszél Orbán Viktor - számol be a Guardian a magyar kormányfő terveiről. A szerző az általa keményvonalas jobbosnak nevezett Orbánnal kapcsolatban kiemeli: zsinórban harmadjára választották meg miniszterelnöknek, és erőteljes bevándorlás-ellenes üzenettel biztosította be a hatalmas kormánypárti győzelmet. Most pedig az lesz a fő célja az általa vezetett új kabinetnek - idézi a cikk Orbánt - , hogy megőrizze Magyarország biztonságát és keresztény kultúráját.

 

Bírálta a külföldieknek juttatott osztrák családi pótlék megvágását a szlovák miniszterelnök - tudósít az Új Szó. Peter Pellegrini bécsi látogatásán jelezte Alexander Kurz kancellárnak, hogy valószínűleg nincs összhangban az EU-s joggal a juttatásokról szóló törvényjavaslat. A szlovák kormányfő úgy fogalmazott: ha valaki ugyanolyan összegű társadalombiztosítási járulékokat és adókat fizet az adott országban, mint a helyi lakosok, akkor ugyanazokat a szociális kedvezményeket is kell élveznie. A bécsi kormány tervei szerint jövő évtől az Ausztriában dolgozó külföldi szülők a saját országuk megélhetési költségeihez igazítva kapnák az osztrák családi pótlékot, az olcsóbb államokból érkezők kevesebbet. A reform sok magyar családot is érintene.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!