2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Sajnálom, de csak egyetlen dolog fog működni!”

2017. október 8., vasárnap 19:25, frissítve: vasárnap 19:28

Csak egy megoldás van az észak-koreai válság kezelésére, és az nem a párbeszéd – erről twittelt Donald Trump. Az amerikai elnök nem fejtette ki, pontosan mire gondol, de korábban már utalt arra, hogy nem zárja ki a katonai beavatkozást Phenjan ellen. Kim Dzsongun azt válaszolta, hogy országának az amerikai imperialistákkal szemben van szüksége atombombákra.

„Elnökök és kormányuk 25 éve tárgyalnak Észak-Koreával, megállapodásokat kötöttek, és rengeteg pénzt költöttek. ez nem működött, a megállapodásokat még az előtt megszegték, hogy a tinta megszáradt volna rajtuk, bolondot csinálva az Egyesült Államok tárgyalóiból. Sajnálom, de csak egyetlen dolog fog működni!”

Donald Trump ezt írta Twitter-bejegyezésében az atomfegyverprogramja miatt bírált kommunista állammal kapcsolatban. Az amerikai elnök azonban nem részletezte, pontosan mire gondol. Megfigyelők szerint viszont egyértelmű, hogy katonai akcióra utalhatott, mivel a héten Trump katonai vezetőkkel tanácskozott a Fehér Házban. A tárgyalásokról azt mondta, „vihar előtti csend honol”.

Helyi idő szerint szombaton este észak-karolinai útja előtt Trump az újságíróknak sem mondott többet.

– Kifejtené a vihar előtti csönd megjegyzését?
– Nincs mit hozzátennem.
– Mi az az egyetlen dolog, ami működik Észak-Koreával kapcsolatban?"
– Nagyon hamar önök is rájönnek – fogalmazott tömören Trump.

Az amerikai elnök szeptemberben az ENSZ közgyűlése ülésén mondott beszédében azt ígérte, hogy amennyiben Phenjan fenyegetése miatt az Egyesült Államok arra kényszerül, hogy megvédje önmagát vagy szövetségeseit, akkor Észak-Korea a teljes megsemmisüléssel számolhat.

A kommunista ország vezetője a Koreai Munkáspárt központi bizottságának plenáris ülésén üzent Washingtonnak, szerinte országának saját biztonsága miatt van szüksége atomfegyverekre. A kommunista ország az elmúlt hetekben két rakétát is kilőtt Japán területe felett, és hidrogénbombával hajtott végre kísérleti robbantást.

„Az észak-koreai atomfegyverek erőteljes elrettentő eszközök, amelyek megvédik az ország méltóságát és szuverenitását az amerikai imperialisták elhúzódó nukleáris fenyegetéseivel szemben” – hangzott el az észak-koreai állami médiában.

Koreában kedden lesz a kommunista kormánypárt alapításának 72. évfordulója, amelyet megfigyelők szerint Phenjan újabb fegyverkísérlettel ünnepelhet. Egy orosz képviselő Észak-Koreából visszatérve a héten azt közölte, Phenjan olyan atomtöltettel felszerelt rakétakísérletre készül, amely elérheti az Egyesült Államok területét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!