2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Trump vihar előtti csendről beszélt Észak-Koreával kapcsolatban

2017. október 6., péntek 10:43

Az amerikai elnök katonai vezetőivel tanácskozott Phenjanról és Teheránról a Fehér Házban. Donald Trump azt kérte, hogy gyorsan dolgozzanak ki többféle katonai megoldást a két problémás ország helyzetének rendezésére.

Magas rangú katonai vezetők érkeztek az amerikai elnökhöz a Fehér Házba. A tanácskozáson jelen volt John Kelly tábornok, a Fehér Ház kabinetfőnöke, Herbert McMaster altábornagy, nemzetbiztonsági tanácsadó és James Mattis védelmi miniszter is. Donald Trump Iránról és az Amerikát atombombával fenyegető kommunista diktatúráról tájékozódott.

„Észak-Koreát illetően atomfegyver-mentesítés a célunk, nem engedhetjük meg ennek a diktátornak, hogy elképzelhetetlen emberáldozatokkal fenyegesse nemzetünket és szövetségeseinket. Mindent megteszünk, ami csak szükséges, hogy elejét vegyük ennek” – fogalmazott a megbeszélésen Trump.

Az elnök vihar előtti csendről beszélt Észak-Koreával és Iránnal kapcsolatban.

„Tudják, ez mit jelent? Talán a vihar előtti csendet. Lehet ez a vihar előtti csend. A világ legjobb katonái vannak ebben a szobában, és elmondhatom, hogy nagyon jó esténk lesz. Hogy mi a vihar? Majd megtudják” – tette hozzá a tanácskozást követően.

Az amerikai elnök szerint Irán nem tartotta tiszteletben a nukleáris programja visszaszorítását célzó többhatalmi atomalkut. A tanácskozás résztvevőitől Donald Trump azt kérte, hogy gyorsabban dolgozzák ki a katonai megoldásokat, és többfélét is terjesszenek elé.

Az amerikai elnöknek október 15-én kellene aláírnia a háromhavonta esedékes igazolást arról, hogy Irán betartja az atomalkut, sajtóhírek szerint azonban ezt valószínűleg nem teszi meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!