2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rengetegen égtek halálra egy templomtűzben

2016. április 10., vasárnap 08:40, frissítve: vasárnap 10:23

Több mint százan égtek halálra, mintegy háromszázan pedig megsérültek egy zsúfolt templomban, Indiában – a csütörtökön kezdődő hindu újévre bekészített tűzijáték-rakéták robbantak be. Az ázsiai ország déli részén található tartomány miniszterelnöke szerint a templomnak nem volt engedélye a tűzijátékra.

A tragédia a dél-indiai Kerala államban, Kollam városának Paravúr negyedében történt hajnali három órakor. Egy felrobbanó petárda szikrái berobbantották azokat a tűzijáték-rakétákat, amelyeket már most bekészítettek a csütörtöki hindu újév, a visu ünnepe alkalmából.

A detonáció sokakat azonnal megölt, sokan pedig a lángokban vesztették életüket. Rengetegen ki tudtak menekülni az épületből, de több százan szenvedtek égési sérüléseket. A környező kórházak mind megteltek, ezért a tragédia helyszínéről a 70 kilométerre található tartományi székhely, Tiruvanantapuram kórházába is szállítottak égési sérülteket. Közülük többen válságos állapotban vannak.

Kerala állam miniszterelnöke szerint a templom nem is rendezhetett volna tűzijátékot. Az engedélyt pont a biztonsági kockázatok miatt tagadták meg tőlük a hatóságok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!