2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Pusztító robbantás Kabulban – több halott, rengeteg sérült

2015. augusztus 7., péntek 10:09, frissítve: péntek 12:23

Teherautóba rejtett bomba robbant az afgán fővárosban, nyolcan meghaltak, mintegy 400-an megsebesültek. A detonáció olyan erős volt, hogy a járműtől száz méterre parkoló autókban is kárt tett. A merényletet a kabuli védelmi minisztérium épületegyüttesénél követték el, de az összes áldozat civil, a sebesültek között sok nő és gyermek is van.

Az afgán főváros egyik forgalmas főútján robbant az autóba rejtett bomba. A célpont valószínűleg egy katonai létesítmény volt, de az áldozatok főleg civilek. A hatóságok a tálibokat sejtik a támadás mögött. Kabulban hetente történnek robbantások és öngyilkos merényletek.

– A környékbelieket sokkolta a támadás. Nagyon aggódunk a biztonsági helyzet miatt, féltjük az életünket – nyilatkozta egy kabuli lakos.

Egy nappal korábban Kelet-Afganisztánban, Kabultól 60 kilométerre is volt egy hat halálos áldozatot követelő robbantásos merénylet. Azt a robbantást a tálibok magukra vállalták.

Az iszlamista milícia – elemzők szerint – meg akarta mutatni, hogy a szervezet belharcai ellenére is képes merényletekre. Az afgán és pakisztáni tálibok között az új vezetőválasztás miatt kezdődött az ellenségeskedés, miután kiderült, hogy a korábbi vezérük, Omar Molla már évek óta halott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!