2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Pusztít az Alberto az USA-ban

Hír TV

2018. május 29., kedd 08:52, frissítve: kedd 12:58

Folyóvá változtatta az utcákat a lezúduló eső a Maryland állambeli Ellicott Cityben. A Baltimore városa közelében lévő településre 2 óra alatt több mint 20 centi eső szakadt. Az utcán hömpölygő áradat autókat sodort magával, de az üzleteket is elöntötte a víz. A településen 2 éve hasonló vihar pusztított. Több boltot nemrég újítottak fel. Összetört autók, az utcákon pedig sár maradt a felhőszakadás nyomában. A víz alámosta az egyik utat, amely beszakadt. Maryland Állam kormányzója szükségállapotot hirdetett.

Délen, Florida nyugati részére pedig már az idén korán kezdődött hurrikánszezon első komoly trópusi vihara csapott le. A hatóságok több ezer embert menekítettek ki a vihar elől, amely ugyan veszített az erejéből, de a 70 kilométer per órás sebességgel pusztító szél fákat csavart ki – az egyik egy autóra zuhant, a benne ülő két személy, egy dél-karolinai újságíró és operatőre szörnyethalt. A leszakadt vezetékek miatt több ezer otthonban megszakadt az áramszolgáltatás. 

Összesen 7 szövetségi államban rendeltek el szükségállapotot. A meteorológiai szolgálat szerint a vihar észak felé vonul, csütörtökön várhatóan már a Nagy-tavak környékén tombol.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!